Başbakan'ın müşaviri protestocu dövdü

Başbakan'ın müşaviri protestocu dövdü

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, Soma'da Erdoğan'ı protesto eden bir vatandaşı tekmeledi. Bu davranış büyük tepki çekerken Yerkel'i AK Parti'nin Twitter fenomenlerinden Esat Ç. savundu.

Soma Belediyesi’nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, çıkışta da vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşması sırasında bir grup, “Hükümet istifa, Erdoğan istifa” sloganları attı. Başbakan Erdoğan da gerginleşen ortamda protestocularla karşılıklı diyaloğa girdikten sonra sinirlenerek arabasına binip uzaklaştı. Konvoy hareket ettikten sonra Yerkel de en arkadaki aracına binmek üzere hareketlendi. Bu sırada bir protestocu koruma araçlarından birine tekme attı. Bu hareket üzerine özel hareket polisleri protestocuyu yere yatırdı.O sırada arabasına binmek üzere olan Yerkel, protestocuya 3-4 kez tekme attı. Yerkel daha sonra bir koruma aracına binerek Başbakan Erdoğan’ın konvoyuna katıldı.

 

Yerkel olayın ardından telefonlara çıkmazken, herhangi bir açıklama da yapmadı. Ancak Yerkel’i Twitter’da AK Partililer tarafından yakından takip edilen Esat Ç. savundu. Esat Ç. hesabından, “Soma’lı olmayan TGB üyesi bir provokatör başbakan danışmanını darp edip şahsına ve başbakana küfür edecek ama karşısındaki susacak öyle mi?” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.