Başbuğ koğuşuna Andımız'ı astı

Başbuğ koğuşuna Andımız'ı astı

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, ilkokullarda okutulmasından vazgeçilen Andımız'ı cezaevi koğuşuna astı.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, ilkokullarda okutulmasından vazgeçilen Andımız'ı koğuşuna astı.


TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevi Alt Komisyonu Silivri Cezaevi’nde incelemelerde bulundu. Ziyarete Alt Komisyon Başkanı AKP’li Ayşe Türkmenoğlu ile AKP’li vekiller Kerim Yıldız, Mehmet Metiner, BDP’li Murat Bozlak ve CHP’li Veli Ağbaba katıldı.

Komisyon üyeleri İlker Başbuğ'u, emekli Orgeneraller Tuncer Kılınç ve Hurşit Tolon ile birlikte kaldığı koğuşta ziyaret ettiler. Koğuşun duvarlarında Atatürk portresinin yanı sıra, Andımız ve İstiklal Marşı dizelerinin olduğu görüldü.

7 Ekim 2013 günü Resmi Gazetede yayınlanan bir yönetmelik ile ilkokullarda Andımız’ın okutulması uygulaması kaldırılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bu karar için ''Artık söyleyenler de söyletenler de neyi niçin söylediklerini düşünmez hale gelmişti. Günün şartlarına uyduruldu'' demişti. 1932 yılında Milli Eğitim Bakanı olan Reşit Galip'in yazdığı ''Öğrenci Andı'' 76 yıldır okullarda okutuluyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.