Başbuğ’dan 'Afrin Operasyonu' açıklaması

Başbuğ’dan 'Afrin Operasyonu' açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yapacağı operasyon öncesinde Başbuğ’dan flaş bir açıklama geldi. İşte haberin ayrıntıları;

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türkiye’nin Afrin’e yapacağı operasyona ilişkin çok kritik açıklamalarda bulundu.

TSK’nın Afrin operasyonunu başarıyla yapacağını söyleyen Başbuğ, “Esad ile işbirliği yapılmalı ve sınırımıza Şam yönetimi gelmelidir” ifadelerini kullandı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Ulusal Kanal'da Baki Özilhan'ın sunduğu "Sansürsüz Sohbet" programına konuk oldu.

Son seçim anketi açıklandı! CHP ve MHP’ye büyük şok

Başbuğ programda Afrin harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. İlker Başbuğ'un Afrin açıklamaları şu şekilde: Afrin meselesini iyi anlamak lazım. Afrin dağlarında PKK'lılar var. PKK'lılar buradan Amanos ve Hatay tarafına geçiş yapabiliyorlar. Bu bölge PKK'lıların üssü durumunda. Türkiye'nin İdlib harekatının asıl sebebi Afrin'e harekat diye düşünüldü. Afrin harekatı sonucunda teröristlerin Türkiye'ye geçişleri engellenir. Kürt koridorunun önüne geçilir. Türkiye bu harekatı yapmakta kararlı görünüyor. Afrin harekatı için hava sahasının açılması ve hava operasyonları çok önemli ama Rusya hava sahasını açmasa dahi Türkiye Afrin'e girecek kararlılıkta görünüyor. Afrin harekatınının başında bulunan Metin Temel Paşa benim yanımda binbaşı olarak çalışan çok yetenekli bir arkadaşımızdır.

TÜRKİYE SINIRINA ŞAM GELMELİ!

Suriye ile işbirliği konusunda da açıklamalarda bulunan Başbuğ, "PKK/PYD'yi bitirmek, terörü temizlemek ve sınır güvenliğimizi sağlamak için Türkiye'nin Suriye ile işbirliği yapması gerekmektedir. Türkiye'nin sınırına Şam yönetimi gelmelidir. Sihirli cümle, Esad ile anlaşmaktır" ifadelerini kullandı.

Başbuğ, Suriye'deki sorunların ÖSO ile değil merkezi ve yasal Suriye hükümetiyle birlikte hareket edilerek çözülebileceğini belirtti.

"İç kaleyi sağlam tutmak ve beraberliğimizi sağlamak zorundayız" diyen Başbuğ, TSK'da emir-komuta düzenini yeniden sağlamak gerektiğini belirterek "TSK'da açılan 15 Temmuz yaralarını sarmak gerekiyor" diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.