Basın İlan Kurumu'nda neler oluyor? 550 milyon O'na emanet edildi

Basın İlan Kurumu'nda neler oluyor? 550 milyon O'na emanet edildi

Yaklaşık 2 yıl önce KPSS'ye girmeden Basın İlan Kurumu'nda (BİK) müstahdem kadrosuna alınan Mehtap Uğur’un yükselişi önlenemiyor.

Basın İlan Kurumu'nun (BİK) Genel Müdürü ilahiyatçı Yakup Karaca hakkında dikkat çeken bilgiler yayımlayan Oda Tv bu kurumdaki başka bir skandalı daha gözler önüne serdi.

2 yıl önce Genel Müdür Yakup Karaca’nın talimatıyla KPSS’siz olarak kuruma müstahdem kadrosunda alınan imam kızı Mehtap Uğur’un yükselişi önlenemiyor.

Kaynaklara göre müstahdem kadrosunda olmasına rağmen, Mehtap Uğur'un bir gün bile çay taşımadığı, masaları silmediği, bunun yerine iletişim müdürlüğünde özel odada oturtulduğu belirtildi.

Odatv'nin kurum kulislerinden öğrendiği bilgiye göre, müstahdem Mehtap Uğur, işe alındıktan sadece 6 ay sonra “başarılı çalışmalarından dolayı” memur kadrosuna yükseltildi. 6 ay sonra da hemen asaleti onaylandı.

KİLİT BİRİME MÜDÜR YARDIMCISI

Basın İlan Kurumu yöneticilerinin asıl niyeti ise 6 ay sonra ortaya çıktı...

Müstahdem olarak kuruma giren Mehtap Uğur, Genel Müdür Yakup Karaca ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin’in tavsiye yazısı ile Basın İlan Kurumu’nun en kilit birimi olan Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü’ne "müdür yardımcısı" olarak atanması kararlaştırıldı.

YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRDİLER

Atamadan sonra, Mehtap Uğur’un 2 yıllık okul mezunu olduğu ortaya çıktı. Mevzuata göre, Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü’ne müdür yardımcılığı için 4 yıllık okul mezunu olunması gerekiyordu. İddiaya göre, Mehtap Uğur için yeniden devreye giren Genel Müdür Yakup Karaca, kurumun 57 yıllık mevzuatını değiştirmek için talimat verdi. 2 yıllık okul mezunlarının da müdür olabilmesi için hazırlanan yönetmelik değişikliği, Alaaddin Kaya’nın dizayn ettiği, tamamına yakınını AKP’lilerin oluşturduğu Genel Kurul’dan kolayca geçirildi.

BİN 300 GAZETE BAĞLANDI

Ve böylece Mehtap Uğur, 2 yıl önce müstahdem olarak girdiği kurumda Kontrol Hizmetleri Müdür yardımcısı oldu.

Gazetelerin resmi ilan hakkı kazanmasına ya da kaybetmesine karar veren, bin 300 gazeteyi denetleyen, 550 milyonluk ilan trafiğini kontrol eden birim ona bağlandı.

Mehtap Uğur’un Kontrol Hizmetleri Müdür Yardımcısı olmasıyla, Alaaddin Kaya’nın ve daha birçok önemli ismin gazetelerinin sahte olduğunu ortaya çıkaran Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş bypass edildi. Bütün yetkiler Mehtap Uğur’a geçerken, iddiaya göre, kısa bir süre sonra Mehtap Uğur’un Kontrol Hizmetleri Müdürü yapılması planlanıyor...

BABASI İMAM

Kurum kaynaklarından edinilen bilgiye göre, müstahdemlikten müdürlüğe yükselen, uğruna yönetmelikler değiştirilen Mehtap Uğur olayının arkasında imam olan babasının etkisi var. Gedikpaşa’da bir cami imamı olan Abdurrahman Uğur’un kızı Mehtap Uğur, lisans mezunu değil, herhangi bir gazetecilik deneyimi de yok. Uğur'un yabancı dili de bulunmuyor.

siyasetcafe.com

Kaynak:Oda Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.