Başkan Altun'dan Cumhuriyet'in yalan haberlerine tazminat davası!

Başkan Altun'dan Cumhuriyet'in yalan haberlerine tazminat davası!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhuriyet Gazetesi'nin Nisan ayında yayımladığı 3 ayrı haber hakkında kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesi ile tazminat davası açtı.

İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinin 14 Nisan 2020 tarihli nüshasında "Boğaz’da kaçak var" başlıklı haberde, Altun hakkında asılsız ve mesnetsiz iddialarla gerçeklerin saptırılarak kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı ifade edildi.

 

AÇIK ADRESİ VERİLDİ

Bunun dışında hukuk ve ahlak kurallarına aykırı olarak, Altun'un evinin fotoğraflandığı, evinin fotoğrafı ve açık adresine haber metni içerisinde hedef gösterircesine yer verildiği aktarıldı.

KİŞİLİK HAKLARI İHLAL EDİLDİ
Dilekçede, gazetenin 15 Nisan 2020 tarihindeki "CHP: Dolandırıcılık" başlıklı, 29 Nisan 2020 tarihindeki "Suçumuz suçu ifşa/Suçumuz kaçağa suç üstü yapmak" başlıklı haberlerle de Altun'un kişilik haklarının ihlal edildiği ifade edildi.

YALAN HABERE 250 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT DAVASI
Yalan haberlerin ardından yaşanan süreçlere de değinilen dilekçede, "Boğazda kaçak var" başlıklı haber nedeniyle 150 bin lira, "CHP: Dolandırıcılık" başlıklı haber nedeniyle 50 bin lira, "Suçumuz suçu ifşa/Suçumuz kaçağa suç üstü yapmak" başlıklı haber nedeniyle 50 bin lira olmak üzere toplamda 250 bin lira manevi tazminat talep edildi.

KAFTANCIOĞLU VE ÖZÇAĞDAŞ, ÖZEL VE ÖZKOÇ'A DA DAVA AÇACAK

Alınan bilgiye göre, avukatlar bu haber sonrası eylem ve beyanatları nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP ilçe başkanı Suat Özçağdaş ve CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında da dava açmaya hazırlanıyor.
 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.