Başkan değil, Cumhurbaşkanı olursun

Başkan değil, Cumhurbaşkanı olursun

Başbakan'ın '10 Ağustos'ta halk başkanını seçecek” sözlerine BBP lideri Destici yanıt verdi. Destici: 'Devlet başkanı seçmiyoruz. Parlamenter sistem içerisinde bugün hangi yetkilere sahipse, halk seçtiğinde de aynı yetkilere sahip olacak” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın seçeceği cumhurbaşkanı seçimleri için “Millet başkanını seçecek” söylemine Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Mustafa Destici karşı çıktı. Destici, seçilecek olan cumhurbaşkanın tarafsız ve parlamenter sistem yetkilerine sahip olacağını vurguladı.


YETKİLER DEĞİŞMEYECEK

BBP lideri Destici, parti genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soru üzerine konuşan Destici, “Herkesin bilmesi gereken bir şey var, devlet başkanı seçmiyoruz. Parlamenter sistem içerisinde bugün hangi yetkilere sahipse, halk seçtiğinde de aynı yetkilere sahip olacak, bütün partilere karşı tarafsız bir cumhurbaşkanı seçilecek” vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı adaylığı için aranan 20 milletvekili imzası şartını eleştiren Destici, “Meclis dışına da imkan verilsin” diye konuştu.

STK’LAR DA ADAY ÇIKARMALI

“Sadece Meclis dışındaki siyasi partilere değil bütün oda ve borsalar, sendikalar, sivil toplum örgütleri bir aday gösterebilmeliydi” ifadelerini kullanan Destici, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde tarafsız kalmayacaklarını aktardı. Destici, “Biz BBP olarak adaylar ortaya çıktıktan sonra tabii ki parti kurullarımızla oturup değerlendireceğiz ve bir karar vereceğiz” dedi.

PKK’YA HOŞGÖRÜ

Ka­mu ku­rum­la­rın­da baş­la­tı­lan ca­dı avı ope­ras­yon­la­rı­na atıf­ta bu­lu­nan BBP li­de­ri Des­ti­ci, hü­kü­me­tin PKK’­ya gös­ter­di­ği hoş­gö­rü­yü ‘din kar­de­şim’ de­di­ği­ ke­sim­le­re gös­ter­me­di­ği­ni vur­gu­la­dı. Des­ti­ci, “Dev­let kad­ro­la­rı içe­ri­sin­de yan­lış ya­pan, hu­ku­kun ve ya­sa­la­rın dı­şı­na çı­kan var­sa bun­la­rın hu­kuk içe­ri­sin­de hal­le­dil­me­si ge­re­kir. Ya­sa­lar içe­ri­sin­de hal­le­dil­me­si ge­re­ki­r” di­ye ko­nuş­tu. Des­ti­ci, hü­kü­me­tin kul­lan­dı­ğı di­lin ay­rış­tı­rı­cı ve kamp­laş­tı­rı­cı ol­du­ğu­nu vur­gu­la­ya­rak, bu­nun uzun va­de­de AK Par­ti­’ye de za­rar ve­re­ce­ği­ne dik­kat çek­ti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.