Başkanlık 'çantada keklik' değil

Başkanlık 'çantada keklik' değil

AKP ve MHP kısa bir süre sonra Meclis'e gelecek Başkanlık teklifine ilişkin fire tedirginliği yaşıyor. Her iki partinin de birbirine güvenmediği belirtilirken, AKP'liler MHP'de 20 fire olacağını düşünüyor. Kulislere göre MHP'de en az 3 genel başkan yardım

Meclis’e gelmesi beklenen Anayasa değişikliği için yapılacak oylamada AK Parti ve MHP’de yaşanacak fireler tartışılıyor. Bunun için de iki parti fire vermemek için gizliden gizliye çalışmalar yürütüyor.  Siyasi kulislerden edindiği bilgilere göre, iki parti de birbirine güvenmiyor.



Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, AKP'liler özel sohbetlerinde MHP'de yarı yarıya fire olacağını savunuyor. 40 vekili olan MHP'de bu sayı 20'ye denk geliyor.

 

AK PARTİ'DE FİRE BEKLENTİSİ


AK Parti'de ciddi bir fire yaşanacağını düşünen MHP'liler ise iktidar partisi içindeki FETÖ'cü milletvekillerini işaret ediyor. Meclis'te yapılacak 330 oylaması sonrası FETÖ'cülerin AK Parti içinde kendilerine ihtiyaç kalmayacağını düşüneceği de savuluyor. MHP'liler Cemaatçi isimlere gerekli güvence verilmediği taktirde firenin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

 

MHP'Lİ VEKİLLERE BİLGİ YOK


MHP içinde AKP'nin sunduğu teklife ilişkin Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin net açıklama ve bilgilendirme yapmadığı için bir huzursuzluk olduğu da ifade ediliyor. Bazı vekillerin genel merkeze gidip bilgi almak istediği, ancak kamuoyuna ve kulislere yansıyanların dışında bir şey edinemediği konuşuluyor.

 


MHP'DE DERİN ÇATLAK


Eski bir MHP'li milletvekili de partisinde en az 3 genel başkan yardımcısının başkanlık teklifine hayır vereceğini iddia etti. MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile MHP Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok gibi isimler hayır vereceğini duyurmuştu.

 

SİNAN OĞAN BAHÇELİ'YE ÖCALAN ÜZERİNDEN YÜKLENDİ


Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da başkanlığa karşı olduğunu açıklayan isimlerden. Oğan, MHP Lideri Bahçeli'ye, "Ne oldu da bebek katili Öcalan ile aynı çizgiye geldin" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.