Başkanlık Divanı’nın Ankara sevdası: MHP’de neler oluyor?

Başkanlık Divanı’nın Ankara sevdası: MHP’de neler oluyor?

MHP’de “İYİ Parti’ye daha fazla partiden oy gitmeyeceği” yorumları yapılırken, Başkanlık Divanı’ndaki isimler önceki bölgelerinden seçilemeyecekleri korkusuyla Ankara ve İstanbul’da şansını denemek istiyor.

MHP’de 3 Mayıs günü sona erecek milletvekilliği aday adaylığı başvurularında Ankara yoğunluğu yaşanıyor. Bu yoğunluk MHP’nin çekirdek yönetim kadrosu olan Başkanlık Divanı’nda da dikkat çekiyor.

BAŞKANLIK DİVANI ANKARA’YA HÜCUM ETTİ

Başkanlık Divanı üyelerinden Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, eski Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, 18 Mart’taki olağan kurultayın ardından genel sekreter yardımcısı olan Fatih Çetinkaya ve yeni divanda yerini alan Yaşar Yıldırım da milletvekilliği için Ankara’yı tercih etti. Bir diğer MHP Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu’nun da Ankara’dan milletvekili olmak için başvuruda bulunacağı konuşuluyor. MHP’de, “partiden İYİ Parti’ye bundan sonra daha fazla oy kaybı yaşanmayacağı” da hesaplanıyor.

AZİZ SANCAR’IN YEĞENİ DE ADAY

MHP’de aday adaylığı başvuruları 3 Mayıs’ta, saat 17.00’de sona erecek. Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar’ın yeğeni Cengizhan Sancar da Muğla’dan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ŞEFKAT ÇETİN VE ZUHAL TOPÇU NE YAPACAK?

MHP Başkanlık Divanı’nda Ankara’dan milletvekilliği için aday adaylığı başvurularında yoğunluk yaşanması akıllara eski Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile Zühal Topçu’yu getirdi. 1 Kasım seçimlerinde Ankara birinci bölge birinci sıra adayı eski Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu’ydu. Topçu, 15 Temmuz sonrasında partisindeki genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Eski Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve 1 Kasım seçimlerinde Ankara ikinci bölgeden birinci sıra adayı olan Şefkat Çetin de 18 Mart’taki kurultayda hem MYK’den hem de Başkanlık Divanı’ndan liste dışı kalmıştı.

AKŞENER KAYA VE KARAMAHMUTOĞLU’NA “BİZE GELİN” DEDİ

MHP’de anayasa değişikliği referandumu sırasında partisinin kullanacağı “evet” oyunu eleştiren ve genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden İstanbul milletvekili Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Atila Kaya’nın da henüz adaylık başvurusunda bulunmadığı belirtiliyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ve Atila Kaya’ya milletvekilliği için teklif götürdüğü, Karamahmutoğlu’nun bunu kabul ederek İstanbul’dan müracaatını yaptığı belirtilirken, Kaya’nın bu teklifi kabul etmediği siyaset kulislerinden bildiriliyor. Ayrıca, Atila Kaya’nın 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde nasıl bir siyasi tavır geliştireceğine yönelik bir açıklama yapması da bekleniyor.

“İYİ PARTİ ALACAĞINI ALDI”

MHP’de ayrıca “İYİ Parti’ye daha fazla partiden oy gitmeyeceği” yorumları da yapılıyor. MHP, “Cumhur İttifakı’nın yüzde 60 oy alacağı hesapları yaparken, yüzde 60 oyla parlamentodaki iktidar blokunun en az 420 milletvekili olacağı” dillendiriliyor. Ancak, MHP Başkanlık Divanı’nın büyük şehirlerden milletvekili adayı olabilme çabası da gözlerden kaçmıyor.

Hakan Sönmez          siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.