Başkentte büyük panik! Teknisyen uçak kaçırdı, jetler kovaladı!

Başkentte büyük panik! Teknisyen uçak kaçırdı, jetler kovaladı!

Son Dakika...Başkentte büyük bir panik yaşandı. 29 yaşındaki teknisyen yolcu uçağını kaçırdı, jetler ise kovaladı. İşte Amerika Birleşik Devleti’nde yaşanan flaş olayın ayrıntıları;

Amerika Birleşik Devleti’nin başkenti Washington’da Seattle-Tacoma Havalimanı’da çalışan 29 yaşındaki bir havayolları mekaniğinin çaldığı uçak, havalandıktan sonra birkaç takla atıp Seattle’nin dışında güney Puget’deki Ketorn adasında düştü.

Kaçırılan uçağı iki F-15 savaş uçağının takip ettiği ancak uçağın düşme olayı ile bir ilgilerinin bulunmadığı kaydedildi.

Tacoma Havalimanı’nda Horizon Air’e ait bir uçak, 29 yaşındaki bir havalimanı çalışanı tarafından kaçırıldı. Uçak, havaalanının 25 mil güneybatısındaki Puget Sesi'ndeki Ketron Adası'nın yakınlarında geldiğinde düştü. Uçağın kaçırılmasından hemen sonrasında  iki ABD askeri jeti tarafından kovalandı.  Tacoma Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu.

İNTİHAR İDDİASI

Uçak bir süre havada kaldıktan sonra düştü. Uçağın  F15 tipi savaş jeti tarafından düşürülüp düşürülmediği hakkında bilgi verilmedi. Uçağı kaçıran kişinin intihar etmek istediği ileri sürüldü.

'KIRIK BİR ADAMIM'

AP'nin aktardığına göre uçağı kaçıran kişi, hava trafik kontrolcülerine 'kırık bir adam' olduğunu söyledi fakat aynı zamanda eğer uçağı sağ salim indirirse havayollarında pilotluk işi bulup bulamayacağı ile ilgli şakalaştı.

'ARIZALI BİR ADAMIM, SANIRIM KAFAMDA BİRKAÇ TAHTA EKSİK'

Hava trafik kontrolcüleriyle olan ses kayıtlarında adı 'rich' olarak geçen adam yakında bulunan askeri üsse inmek istemediğini söyledi ve 'O adamlar ben oraya inmeye çalışırsam beni hırpalarlar' şeklinde konuştu. Konuşmanın başka bir kısmında da uçağın yakıtının azalmasından endişeli olduğunu söyledi. Daha sonra da 'Onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum ama ' arızalı bir adamım, sanırım kafamda birkaç tahta eksik" dediği duyuldu.

ABD ’nin Washington eyaletinde Seattle-Tacoma Havalimanı’da çalışan 29 yaşındaki bir havayolları mekaniğinin çaldığı uçak , havalandıktan sonra birkaç takla atıp Seattle’nin dışında güney Puget’deki Ketorn adasında düştü.

Pierce County Şerifi, FBI mahalli yönetimle görüşmelerin devam ettiğini, olayın detayları ile ilgili bilgi vermek için erken olduğunu söyledi.

Uçağın sahibi olan Alaska Airlines yayımladığı açıklamada, 76 yolcu kapasiteli Horizon Air Q400 uçağın izinsiz olarak kaldırıldığından haberdar olduğunu belirtti.

Pierce County Şerifi, FBI mahalli yönetimle görüşmelerin devam ettiğini, olayın detayları ile ilgili bilgi vermek için erken olduğunu söyledi. Uçağın sahibi olan Alaska Airlines yayımladığı açıklamada, 76 yolcu kapasiteli Horizon Air Q400 uçağın izinsiz olarak kaldırıldığından haberdar olduğunu belirtti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.