Başkentte Suriyeli İşgali! Burası Türkiye ama...

Başkentte Suriyeli İşgali! Burası Türkiye ama...

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Önder mahallesinde birbirine bağlı üç-dört sokakta artık tamamen Suriyeliler yaşıyor. Türkler ise buraya 'Küçük Halep' diyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Önder mahallesinin birbirine bağlı üç-dört sokağında artık tamamen Suriyeliler yaşıyor. Evlerini terk eden Türkler ise buraya 'Küçük Halep' diyor.

Burada birbirine bağlı birçok sokakta artık sadece Suriyelilerin yaşadığı, işyeri açtığı, Türklerin ise bu mahalleye “Küçük Halep” ismini verdiği yönünde. Altındağ’a varır varmaz yıkık dökük binalardan ve gecekondulardan oluşan yoksul bir mahalle burası. Küçük Halep’te el değiştirmeyen birkaç Türk dükkanını saymazsak Türkçe yazı gördüğümüz tabela sayısı bir elin parmakları kadar bile değil...

ankara-onder-mahallesikucuk-suriye-mahallesi-siyasetcafe.jpeg

'TÜRKÇE KONUŞAN BULMAK NEREDEYSE İMKANSIZ'

Lahmacun dükkanı, tatlıcı, uyducu, terzi, market, berber, kasap, dönerci, mahalle kahvesi, hatta araba galerisi...  Ankara’nın göbeğinde Gaziantep’ten Halep’e gelmişcesine bir his uyandıran bu sokaklarda Türkçe konuşanı bulmak neredeyse imkansız...

VERGİ YOK, KİRA YOK!

Öyle ki bu mahalle de yaşayan azınlık Türkler bile Suriye dükkanlarından alışveriş yapıyor. Suriyelilerin açtığı dükkanlarda vergi levhası ve yazar kasa yok. Bu durumda vergisini ödeyip,kirasını veren esnafın ise beli bükülüyor.

ankara-onder-mahallesi-kucuk-suriye-mahallesi-siyasetcafe.jpeg

DEVLET OKULU ARAPÇA ANONS YAPIYOR!

Buradaki mahallede bulunan İlköğretim Okulunda öğrencilere Arapça anons dahi yapılıyor. Ankara'nın göbeğinde kendine güvenli bölge oluşturan Suriyeliler, bu ilköğretim okulunda ister arapça isterlerse de Türkçe eğitim alıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.