Başkurt Opera ve Bale Tiyatrosu’nda Don Kişot prömiyerine büyük ilgi

Başkurt Opera ve Bale Tiyatrosu’nda Don Kişot prömiyerine büyük ilgi

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti’ndeki Başkort Opera ve Bale Tiyatrosu’nda “Don Kişot Prömiyeri” sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti’ndeki Başkort Opera ve Bale Tiyatrosu’nda Don Kişot Prömiyeri düzenlendi.

Dünyaca ünlü opera sanatçısı, sanat yönetmeni Askar Abdrazakov’un sahnelemesiyle Başkort Opera ve Bale Tiyatrosu’nda Don Kişot Prömiyeri düzenlendi. Sahne, sanatseverler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Fuad Caferov'un dikgazetecom'daki  haberine göre, aş rolleri Askar Abdrazakov’un kendisinin ve dünya çapında meşhur olan Bolşoy Tiyatrosu sanatçısı Elena Maksimova’nın üstlendiği Don Kişot oyununda el yapımı olan 300 çeşit kostüm, 100 çift ayakkabı, 200 adet başlığın kullanıldığı belirtiliyor.

Başkort Opera ve Bale Tiyatrosu Genel Müdürü İlmar Almuhametov, Don Kişot oyununun Rusya’da çok nadir oynandığını ve halen sadece St. Peterburg Mariinski Tiyatrosu’nda sahnelendiğini söyledi.

BOLŞOY TİYATROSU'NDA DA SAHNELENECEK

Prömiyere katılan Rusya Federasyonu Başkortostan Cumhuriyeti Lideri Radiy Habirov, sosyal medya sayfalarında şöyle bir duyuruda da bulundu: “Sanatçılarımız, aynı performansla bu yaz Bolşoy Tiyatrosu’nun Tarihi Sahnesinde yer alacaklar”.

Siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.