Başsavcılık, 2 karar olan Murat Ağırel tutanağının sahte olduğunu açıkladı

Başsavcılık, 2 karar olan Murat Ağırel tutanağının sahte olduğunu açıkladı

MİT şehidini ifşa etme suçundan tutuklanan Yeniçağ yazarı Murat Ağırel hakkında sahte tutanak düzenlendiği ortaya çıktı. "İki farklı karar verildi" iddiasıyla basında ve sosyal medyada paylaşılan tutanağın sahte olduğu açıklandı.

"MİT bilgilerini ifşa etme" soruşturması kapsamında, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel dün tutuklanarak cezaevine kondu.

Ağırel'in tutuklanmasının ardından ortaya atılan bir tutanakta farklı kararlar olması dikkat çekti.

Aynı tutanakta, "hem serbest bırakılmasına" hem de "tutuklanmasına" yazan iki ayrı ifade vardı.

Bu belge kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve bazı gazeteler de bu belgeyi kullanarak kararı eleştiriler.

 

SAHTE TUTANAK DÜZENLENMİŞ

Gerçek iste Başsavcılığın açıklaması ile ortaya çıktı.

Sahte tutanak düzenlendiği anlaşıldı. Murat Ağırel hakkında düzenlenen ve servis edilen "iki ayrı karar" içeren tutanağın kim tarafından düzenlendiği ise savcılık soruşturması ile ortaya çıkacak.

Savcılıkça yapılan açıklamada, paylaşılan sorgu tutanağının, sahte olarak düzenlendiği belirtilerek bu “belgeyi düzenleyenler, kullananlar ve yayanlar hakkında resmi belgede sahtecilik” suçundan soruşturma başlatıldığı bildirildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaparak, “kamuoyunda da takip edilen bir soruşturma ile ilgili yazılı, görsel basın ve sosyal medya platformlarında yapılan yayınlar sebebiyle kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılmasına zorunluluk duyulmuştur” denildi. Açıklamada, MİT Kanunu’nun 27/3-1.cümlesi uyarınca

ODA TV çalışanları Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ile Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel ile Yeni Yaşam Gazetesi çalışanları Aydın Keser ve Mehmet Ferhat Çelik’in tutuklanmalarına karar verildiği belirtilerek 2014 yılındaki “MİT TIR’larının durdurulması örneğindeki gibi bir plan dahilinde suç olduğunu bilerek kasten MİT Kanunu’nun 27. maddesinin ihlal edilmesi” olduğu ve soruşturmanın çok yönlü devam ettiği kaydedildi.

 

Sözcü ve Yeniçağ haberi böyle vermişti

sozcu-yenicag.JPG

 

‘RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK SORUŞTURMASI’

Ayrıca Barış Pehlivan’ın Silivri Cezaevi’nde darp edildiğine yönelik haberlerin de gerçek dışı olduğu, Pehlivan’ın kendisi ya da avukatları tarafından bu konuda herhangi bir müracaat yapılmadığı da kaydedildi. 8 Mart’ta tutuklanan Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında ise sosyal medyada “Birbirinden iki farklı karar” başlığı altında paylaşılan sorgu tutanağının sahte düzenlendiği, bu belgeyi düzenleyenler, kullananlar ve yayanlar hakkında “Resmi belgede sahtecilik” soruşturması başlatıldığı da açıklandı.

 

BAŞSAVCILIĞIN YAZILI AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazılı açıklaması şöyle:

“Savcılığımızın 2020/43545 – 44083 sayılı ‘Milli İstihbarat Teşkilatı personelinin ifşa edilerek ailesinin ve yakınlarının can güvenliğinin tehlikeye sokulması, devlet kurumlarının istihbarat faaliyetlerinin zafiyete uğratılmaya çalşılması’ konulu soruşturma kapsamında şüpheliler B.T., B.P. , H.K., A.K., M.F.Ç. ve M.A’nın İstanbul 8, 4 ve 5’inci sulh ceza mahkemelerince sorgularını müteakip CMK’nin 100 ve devamı maddelerinde MİT Kanunu’nun 27/3-1.cümlesi uyarınca tutuklanmalarına karar verilmiştir.

Soruşturmanın konusu; karşı istihbarat faaliyeti kapsamında 1-19 Ocak 2014 yılında gerçekleştirilen MİT TIR’larının durdurulması örneğinde olduğu gibi bir plan dahilinde suç olduğunu bilerek kasten MİT Kanunu’nun 27. maddesinin ihlal edilmesi, MİT personelinin ifşa edilerek ailesi ve yakınlarıyla birlikte çalışma arkadaşlarının can güvenliklerinin tehlikeye sokulması, bununla beraber devletin isithbarat faaliyetlerinin zaafiyete uğratılmaya çalışılmasıdır. Soruşturma tüm boyutlarıyla çok yönlü olarak yürütülmektedir. Eyleme katılan diğer şüphelilerin ve bağlantılarının tespiti çalışmaları devam etmektedir.

 

 

bassavcilik-sahte-belge-min.JPG

 

 

İşte Yeniçağ gazetesi tarafından paylaşılan sahte tutanaklar

agirel-sahtetutanak-min.JPG

 

murat-agirel-sahte-tgutanak-sifasetcafe-min.JPG

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.