Başvurular başladı! İstanbul’da ilk evini alacaklara 7500 lira taksitle yeni kampanya

Başvurular başladı! İstanbul’da ilk evini alacaklara 7500 lira taksitle yeni kampanya

Emlak Konut ve Türk Hava Yolları'nın, ilk evini alacaklar için başlattığı 'Yenişehir Evleri Arnavutköy' projesinin kura başvuruları başladı. 13 bin konut, yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7.500 liradan başlayan taksitlerle satılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi “İlk Evim, İlk İşyerim” ve “Yeni Evim” kampanyalarının ardından şimdi de İstanbul’da evi olmayanlar için yeni bir kampanya hayata geçiyor. Emlak Konut ve Türk Hava Yolları’nın, İstanbul Havalimanı yakınında ilk evini alacaklar için başlattığı ‘Yenişehir Evleri Arnavutköy’ projesinin kura başvuruları başladı. İstanbul Yeni Havalimanı’na 10 dakika ulaşım mesafesindeki Arnavutköy’de 2.5 milyon metrekare alan üzerinde inşa edilecek projede 13 bin bağımsız bölüm hayata geçecek.

 

TAKSİTLER 7500 TL’DEN BAŞLIYOR


Sabah’ın haberine göre; Projede az katlı ve yatay mimari anlayışıyla tasarlanan 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi daire tipleri yer alacak. Katılım şartlarını sağlayan başvuru sahipleri, gerçekleştirilecek kura çekimi ile hak sahibi oldukları projeden, yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7.500 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek. Ödemeler Emlak Konut ödeme sistemiyle Emlak Konut’a gerçekleştirilecek.

 

GENÇLERE % 20 KONTENJAN


Daha önce “İlk Evim, ilk işyerim” projesinde olduğu gibi bu kampanyada da gençlere özel bir kontenjan ayrıldı. Projede toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlara yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan ayrılacak. 18-30 yaş arasında gençlerin ev sahibi olabilmeleri için gelir şartı da aranmayacak.

 

SON BAŞVURU 2 HAZİRAN


Kampanyaya sadece ilk evini alacak vatandaşlar müracaat edebilecek. İstanbul’da ikamet edilmesi ve hane halkı (eşler) üzerine kayıtlı evin olmaması gerekecek. Son bir yıl içerisinde tapu devrinin yapılmamış olması şartı aranırken, mücbir sebepler hariç 5 yıl boyunca satış işlemi yapılamayacak. Yeni sosyal konut projesinde başvurular www.emlakkonut.com. tr adresi üzerinden 2 Haziran tarihine kadar yapılabilecek. 1.000 TL başvuru ücreti ödenecek.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.