Başvurular için son beş gün!

Başvurular için son beş gün!

Festival İstanbul Kültür ve Sanat Derneği’nin organize ettiği Shenema İstanbul Kısa Film Platformu, 21 Aralık tarihine kadar başvurularınızı bekliyor.

Shenema İstanbul Kısa Film Platformu sinema ve reklam sektörü vasıtasıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda farkındalık yaratmaya destek oluyor.

 

 

Konusu her yıl ‘kadın’ olarak belirlenen ve her yıl başka bir temada gerçekleştirilmesi planlanan platformun bu yılki teması ‘önyargılar’ olarak belirlendi. 4-5-6 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan platformda üç ayrı başvuru platformu yer alıyor:

 

 

Kısa Film Proje Yarışması, kısa film yapım olanaklarını arttırmayı, kısa film üretimini bir endüstri haline getirmeyi ve filmlerin fikir aşamasından desteklenmesinin önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

 

 

2 Dakikada Çek Getir Video Yarışması, başvuruların açıldığı tarihte ilk etapta katılımcıların başvuru yapacağı ve daha sonra Şubat ayında, iki dakikalık videolarıyla platformda yer alacakları bir yarışma. Shenema yönetimi, Şubat ayında, daha önceden anons edilmemiş bir saat ve tarihte, belirlenen temayı başvuru sahipleriyle paylaşacak ve katılımcılardan en fazla 2 dakikalık videolarını, 48 saat içinde sisteme yüklemesini isteyecek.

 

 

Kadın Konulu Doktora Tezi Araştırma Bursu Başvurusu, Shenema İstanbul Kısa Film Yönetmeliği’nde yazan şartlara uygun başvuruların Danışma Kurulu tarafından değerlendirilmesi sonucunda seçilen projeye burs verilmesini amaçlanıyor.

 

 

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği platformlara başvurular 21 Aralık tarihinde son buluyor.

 

 

4-5-6 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleşecek olan platformda yer alan etkinlikler arasında:

 

Shenema Üniversite Temsilcileri buluşması, 3 farklı konuda yurt dışından ve yurt içinden platforma destek veren uzmanların eğitimleri, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun ev sahipliğinde Önyargılar Paneli, Galatasaray Üniversitesi’nin ev sahipliğinde diğer bir panel ile WMC’nin ev sahipliğinde ‘Kızdıran Kadın Karakterler’ paneli yer alıyor.

 

 

Kısa Film Yönetmenleri Derneği’ni moderasyonunda ‘Hikayeni Anlat’ ile sinema sektörünün profesyonelleri ile akredite konukların buluştuğu “Yuvarlağın Köşeleri” Bire Bir Görüşmeler bölümleri etkinliklerden bazılarını oluşturuyor. Sürpriz isimlerden oluşan jüri ve diğer etkinlikler ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.