Battal İlgezdi'ye beraat

Battal İlgezdi'ye beraat

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve 6 belediye çalışanının yarglandığı helikopter davasında karar çıktı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve 6 belediye çalışanı, envanterinde helikopter olmamasına rağmen, belediyeye ait yeşil alana helikopter pisti yaptırarak Ağaoğlu Şirketler grubunun ücretsiz olarak kullanımına sundukları iddiasıyla yargılanıyordu.

Yargılama sürecinde görevden uzaklaştırılan İlgezdi ve belediye çalışanlarının  Avukatı İnan Bektaş, iddianamedeki tüm iddiaları yalanladı.

Davaya konu olan helikopter pistinin İstanbul Valiliği'nin kayıtlarına geçtiğini belirten sanık avukatı, helikopter pistinin iddia edildiği gibi tek bir firmaya değil, bakanlıklar dahil başka kurumlara da kullandırıldığını, karşılığında da ecrimisil alındığını belirterek, müvekkillerinin beraatlerine karar verilmesini istediler.

TÜM SANIKLAR BERAAT ETTİ

Sanıkların savunmalarının ardından Hakim, bütün sanıkların beraatına karar verdi.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İddianamede, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, olay tarihinde belediye başkan yardımcıları olarak görev yapan Sadık Semih Kayhan, Hüseyin Hışman ve Gül Coşkun ile olay tarihinde yapı kontrol müdürü olarak görev yapan Leyla Bölen, Cenan Arslan ve Mehmet Ali Düzova'nın, 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.

siyastecafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.