Bay Kemal'e darbe! Yavaş ve Akşener'den sürpriz görüşme

Bay Kemal'e darbe! Yavaş ve Akşener'den sürpriz görüşme

Yerel seçimlere 8 ay kala muhalefetin nasıl şekil alacağı merak edilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi.

Kazanacaklarına kesin gözüyle baktıkları seçimde aldıkları ağır yenilgiden sonra kaosa sürüklenen muhalefette krizler devam ediyor.

Ekrem İmamoğlu önderliğindeki muhalif partililerin CHP'de değişim sesleri giderek daha çok yükselirken İYİ Parti'de ise değişim talepleri kurultaya tek aday olarak Meral Akşener'in girmesiyle kısa sürdü.

Akşener'in, "Parti ve Millet İttifakı ile hesaplaşma günü" dediği kurultayda verdiği mesajlar ittifaktan ayrılacağı şeklinde değerlendirilmiş, İYİ Parti lideri yakın zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti.

Kılıçdaroğlu ise son yaptığı açıklamasında ittifakın bir seçim ittifakı olduğunu vurgulamıştı.

İktidar yerel seçim çalışmalarına başlamışken Millet İttifakı ve muhalefet cephesinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

İttifakın ortağı İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener ise görüşmelerine devam ediyor.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi'yle görüşen Akşener, daha sonra sürpriz bir isimle bir araya geldi.

 

YAVAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile partisinin genel merkezinde bir görüşme gerçekleştirdi.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Yavaş'a teşekkür edilirken, görüşmenin içeriğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon liralık ihale
Seçimden önceki aylarda İYİ Partili Bedri Yaşar'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon liralık ihale aldığı ortaya çıkmış, bir diğer partili isim Ahat Andican ise bu durumu, "Ben olsam milletvekili olarak herhangi bir belediyeden veya kamudan ihale almam. Etik açısından almam" sözleriyle sert bir şekilde eleştirmişti.

Andican'a yanıt veren Yaşar, şahsi alınan bir şeyin ihmalini belirterek, "Milletvekili olarak zaten bu işleri takip etmiyorum. Şirketten ayrılmışız, şirket ticari hayatına devam ediyor. Yani benim olup olmamamla bir alakası yok. 400 kişi olan bir şirket… Ben milletvekiliyim diye faaliyetlerine ara verecek halim yok" ifadelerini kullanmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.