Baykal'dan flaş kurultay çıkışı! Oturun oturduğunuz yerde

Baykal'dan flaş kurultay çıkışı! Oturun oturduğunuz yerde

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve mevcut Antalya Milletvekili Deniz Baykal, olağanüstü kurultaya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultay için imza toplama kampanyası devam ediyor. Şu ana kadar toplanan imzaların 500’ü geçtiği ileri sürüldü. Olağanüstü Kurultay ile ilgili parti içinde herkes eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın tavrını merak ediyordu.

Baykal'ın yakın çevresine "Kurultay çağrısı yapmak partiye zarar verir, partiyi geriye götürür" dediği öğrenildi.

BAYKAL'DAN 'KURULTAY' YORUMU

CHP'de kurultay için imza süreci ve liderlik tartışmaları devam ederken eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kurultay çağrısıyla ilgili tavrı ortaya çıktı.

Gazeteci Can Ataklı Sözcü Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında dün bazı isimlerin Deniz Baykal'ı hastanede ziyaret ettiğini belirtti. Baykal'ın toplanan imzalar için "CHP'nin bir yeniliğe ihtiyacı olduğu doğru. Ama bu tür imza toplayarak kurultay çağrısı yapmak partiye zarar verir, partiyi geriye götürür." dediğini yazdı.

ÇOK RAHAT İMZALARI ALIRIZ

Öte yandan imza sürecinin başladığını Pazartesi günü duyuran CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Olağanüstü kurultay için 625 imza gerekiyor ancak biz bu sayıyı fazlasıyla aşacağımız için rakamlara takılmıyoruz” dedi.

CHP Genel Merkezi tarafından imzaların 120 civarında olduğu açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını belirten Tüzün, şöyle konuştu:

“Notere giden bir delege üç nüsha imzalıyor. Biri noterde kalıyor, ikisini de kendisi alıyor veyahut da birini muhatabına gönderiyor. Bazı arkadaşlar muhatabına göndermiş olabilirler yani CHP Genel Merkezi’ne. Dolayısıyla sayı orda o şekilde çıkıyordur.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.