Baykar’ın kurulması ‘oyuncak odası’ ile başlamış!

Baykar’ın kurulması ‘oyuncak odası’ ile başlamış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası gazeteci yazar Sadık Albayrak, diğer dünür Özdemir Bayraktar’ın Baykar şirketinin ‘oyuncak odası’ tabir ettiği durumunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, İnsansız Hava Aracı imal eden Baykar Makina’nın sahibi Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar ile evlenmişti.

Dünür Sadık Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası gazeteci yazar Sadık Albayrak, ünlü İHA ve silah sanayi şirketi BAYKAR’ın kurulmadan önceki durumu anlattı. Albayrak şirketin ilk kurulma aşamasında “Ben 'oyuncak odası' derdim” diye anlattı.

Haber7’ye konuşan gazeteci yazar Sadık Albayrak o dönem ve sonrasını şöyle anlattı;

‘OYUNCAK ODASI’ DERDİM

“Özdemir Bayraktar, kulağı çınlasın, evlerinde bir odaları vardı. Ben 'oyuncak odası' derdim. Uçaklar, maketler, bir sürü şey. "Sen bu işlerden ne anlarsın" diye takılırdım ona. Şimdi 30 sene sonra, insansız hava araçları yapıyor. Zannediyor musunuz ki kolay oldu? Büyük mücadeleler edilerek gelindi bu duruma. Şükürler olsun, kimseye muhtaç değiliz. Harp sanayi yerli üretim yüzde 25'ten yüzde 65'e çıkmış. Yeterli mi? Değil.

ERBAKAN’IN KURDUĞU ASELSAN’IN 10 MÜHENDİSİNİ ŞEHİT ETTİLER

Erbakan Hoca ASELSAN'ı kurmuştu. O gün için bu sadece bir hayaldi. Biraz başarı yakalanacağı anlaşılınca orada, gencecik 10 mühendisi şehit ettiler. Hâlâ aydınlatılamadı. Bunun içinde CIA, Mossad ve belirli güçler var. Bu insansız hava araçlarının yapımının engellenmesi ile ilgili olayların perde arkasında da Siyonistler var.”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.