Bayrampaşa'da döviz işleten kardeşlerin büyük vurgunu! 100 milyon TL ile kaçtılar

Bayrampaşa'da döviz işleten kardeşlerin büyük vurgunu! 100 milyon TL ile kaçtılar

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan ve 25 yıldan bu yana döviz bürosu işleten 2 kardeş, esnafa ve mahalleliye yüksek kar vaadiyle 100 milyon TL değerinde döviz sattıktan sonra kayıplara karıştı.

Bayrampaşa'da 25 yıldır döviz bürosu işleten Mesut ve Şükrü B. isimli iki kardeş müşterileri ve çevre esnafından düşük fiyattan döviz satın alarak yüksek kar elde edeceklerini vadederek yaklaşık 100 milyon TL topladı.

Mesut B. para sahiplerine döviz cinsindeki tutarı en alt seviyeden alacaklarını belirtip oyalamaya başladı.

 

ALACAKLILAR GELİNCE KAÇTI


Döviz bürosuna para yatıran mağdurlar alacaklarını istemeye başlayınca Mesut B. kaçtı. Şikayetlerin artması üzerine harekete geçen polis ekipleri kardeşlerden Şükrü B ve iki döviz çalışanı gözaltına aldı. Şükrü B. "görevi kötüye kullanma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 döviz çalışanı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ağabey Mesut B. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Olayla ilgili mağdurların ifade alma işlemleri sürüyor.

 

"DEVAMLI GELİP GİTTİĞİMİZ BİR YERDİ"


Emre Deve şaşkın olduklarını ifade ederek, "Olayı bu sabah öğrendim. Açıkçası çok üzüldüm devamlı gelip gittiğimiz bir dövizciydi. Kendisi de burada yokmuş. İnşallah en yakın zamanda bulunur. Tanışıklığımız TL al dolar ver cinsindendi. Miktar konusunda duydum 100 milyon lira kadar. O da 4,5- 5 milyon dolara tekabül ediyor artık bunların önüne geçilmeli" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.