BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den memur zammı tepkisi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den memur zammı tepkisi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün belli olan memur ve memur emeklisi zam oranı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yeni çalışmanın yapılması konusunda tavsiyede bulunan Destici, "Beklentileri karşılamaktan uzak" dedi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarına ait zam oranı belli oldu. 6,5 buçuk milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam; 2024 için toplamda yüzde 25, 2025 için ise yüzde 11 şeklinde belirlendi.

Memur kanadı zam oranından memnun olmazken bir tepki de Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici zammı yeterli bulmadı.

BBP lideri Destici açıklamasında zam oranı ile ilgili, "Beklentileri karşılamaktan uzak" ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre BBP lideri Destici, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne ilişkin kararını değerlendirdi.

 

"YENİ BİR ÇALIŞMA YAPILMALI"

 

Destici, kurulun kararının, memur ve memur emeklilerinin talep ve beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu, açıklanan zam oranının Merkez Bankası'nın tahmini enflasyon beklentisi rakamlarının dahi altında olduğunu söyledi.

Destici, "Temennimiz hükümetimizin yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde, çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunmasıdır" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.