BDDK, 3 yabancı bankaya uyguladığı yasağı kaldırdı

BDDK, 3 yabancı bankaya uyguladığı yasağı kaldırdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 7 Mayıs perşembe günü yurt dışı merkezli üç bankaya getirdiği (swap) yasağını kaldırdığını açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışında kurulu üç banka Fransiz BNP Paribas, ABD'li Citibank ve İsviçreli UBS'e 7 Mayıs’ta getirdiği swap (döviz-TL takası) yasağını bu sabah kaldırdı.

BDDK, söz konusu bankaların Türk bankalarına TL yükümlülüklerine yerine getirdiklerini belirtti.

BDDK, 7 Mayıs’ta yaptığı açıklamada kararın gerekçesi olarak söz konusu üç bankanın Türk bankalarına karşı olan TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmemelerini göstermişti.

BDDK açıklamasında “Söz konusu bankalar dahil Türk Lirası yükümlülüğünü yerine getirme konusunda gecikmeye düşen yabancı bankalar ve söz konusu bankaların yurt dışında kurulu grup bankaları ile bir bacağı Türk Lirası olan yeni bir döviz işleminin yapılmamasına ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemlerin yenilenmemesine, söz konusu yurt dışı bankalar ile herhangi bir işlem yapan bankaların konu hakkında bahse konu yurt dışı bankalara bilgi vermesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verilmişti. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.