BDDK, HSBC ve Albaraka Türk Katılım Bankası'na 'AR' cezası kesti

BDDK, HSBC ve Albaraka Türk Katılım Bankası'na 'AR' cezası kesti

Aktif Rasyosu'nu tutturamayan HSBC ve Albaraka Türk Katılım Bankası'na Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından ceza kesildi.

Bloomberg HT'nin beş üst düzey bankacıya teyit ettirdiği bilgilere göre, Haziran ayında BDDK'nın istediği rasyoyu tutturamayan bankalar, HSBC ve Albaraka Türk Katılım Bankası.

 

HSBC'YE 180 MİLYON TL CEZA

BDDK'nın HSBC'ye kestiği cezanın 180 milyon TL civarında olduğu öğrenilirken, banka üst yönetiminin konuyla ilgili Ankara'da temas halinde olduğu gelen bilgiler arasında. Söz konusu ceza geçen yıl 469.9 milyon TL kar açıklayan bankanın karının yaklaşık yüzde 40'ına denk geliyor.

ŞEKERBANK KIL PAYI CEZADAN KURTULUDU

Albaraka Türk Katılım Bankası'na kesilen ceza tutarı hakkında ise bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Bankacıların verdiği bilgiye göre, Şekerbank ise rasyoyu kıl payı tutturan banka oldu.

Bilindiği gibi BDDK bankaların Aktif Rasyolarını haftalık olarak takip ediyor ve dört haftanın ortalamasında AR formülünde konvansiyonel bankaların 100'ün altında, katılım bankalarının ise da 80'in altında kalmasını istemiyor. BDDK, nisan ayında açıkladığı ve 1 Mayıs itibarıyla uygulamaya konulan AR formülü ile bankaları daha fazla kredi vermeye ya da menkul kıymet almaya yönlendiriyordu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.