BDDK'dan manipülatif paylaşım yapan 26 kişiye suç duyurusu! Listede İYİ Partili Durmuş Yılmaz da var...

BDDK'dan manipülatif paylaşım yapan 26 kişiye suç duyurusu! Listede İYİ Partili Durmuş Yılmaz da var...

BDDK, sosyal medyadan kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımlar yapan 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kurda yaşanan hareketlilikle ilgili sosyal medyadan manipülatif paylaşım yapan 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

 

BDDK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Sosyal medya ve yayın organları üzerinden kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları dolayısıyla aşağıdaki Twitter hesapları ve kişiler hakkında Kurumumuz, Bankacılık Kanununun 74. maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunmuştur."

 

assasasa.jpg

 

Suç duyurusunda bulunan isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası eski Başkanı Rüşdü Saraçoğlu, ekonomist Güldem Atabay, CHP milletvekili Burhanettin Bulut, gazeteci Emin Çapa, ekonomist Selçuk Geçer, gazeteci Şeref Oğuz, gazeteci Alican Uludağ ve gazeteci Erk Acarer de var.

 

asdsadasda.jpg

 

BANKACILIK KANUNU'NUN 74. MADDESİ

 

Basın Kanunu'nda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.