BDP binasında saldırıya uğradık

BDP binasında saldırıya uğradık

Diyarbakır'da dağa çıkarılan çocuklarının geri getirilmesini isteyen bazı aileler, görüşme yapmak için gittikleri BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda saldırıya uğradıklarını ileri sürdü.

Haftasonu dağa çıkarılan Berat Çetiner'in babası Hasan Çetiner, darb nedeniyle kafasından yaralandı. Aileler ile BDP'liler arasındaki gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Fenalık geçiren bazı aileler, ambulansa hastaneye kaldırıldı. BDP binasında eylem yapan aileler daha sonra Dağkapı Meydanı'na giderek çadır kurdu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kuran 11 ailenin eylemi de 7. gününe girdi.


Diyarbakır'da faklı tarihlerde dağa çıkarıldığı belirtilen çocukların anneleri eylemlere devam ediyor. 7 gün önce büyükşehir belediyesi önünde çadır kurarak çocuklarını PKK'dan isteyen annelerin yanı sıra bugün 2 aile daha evladının peşine düştü. Çocuklarının pazar günü dağa çıkartıldığını ileri süren Berat Çetiner'in annesi Saniye Çetiner ve Özgür Çetiner'in annesi Halime Çetiner, bugün sabah saatlerinde BDP İl Başkanlığı'na gelerek parti yöneticiyle görüşmek istedi. İddialara göre, amca çocuğu olan evlatlarını isteyen 2 aile, binada saldırıya uğradı. Berat Çetiner'in babası Hasan Çetiner, kafasından yaralandı. Baba Çetiner, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Acılı aileler daha sonra Dağkapı Meyadanı'nda çadır kurarak oturma eylemine başladı. Gözyaşı döken acılı anneler, PKK'dan çocuklarını istedi. Berat Çetiner'in annesi Saniye Çetiner, "3 gündür haber alamıyoruz. İki gündür BDP'de bekliyoruz. Orada saldırıya uğradık. Kocam şimdi hastanede. Evde yas var. Benim çocuğum yok ortada. Bir arkadaşı mesaj göndermiş telefona biz öyle öğrendik çocuğumun gittiğini. Ben çocuğumu istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. İki koyun bir kurda verilmez." diye konuştu.

Özgür Çeniter'in annesi Halime Çetiner ise çocuğunun pazar günü dağa çıkartıldığını söyledi. Çetiner, "Okulda oğlum birinci durumdaydı. Oğlum böbrek hastası ilaç kullanıyor. İlaçları kullanmazsa krize girer. Şekeri 300'e çıkar. İki gündür BDP'de bekliyoruz. Çocuğumu bana versinler." şeklinde konuştu.

PKK AİLELERİ SUÇLADI

Dağa çıkarılan çocuklarının geri gönderilmesi için eylem yapan ailelere tepki gösteren PKK, “Türk Psikolojik Savaş Dairesi bazı aileleri kullanarak Kürdistan gençliğinin katılım hızını düşürmeye ve katılımları muğlaklaştırmaya dönük çabalar sergilemektedir. Bunun için bir kesim aileyi kandırarak ‘çocukları kaçırılan aileler’ adı altında kendi oyununa alet etmektedir.” dedi.

PKK’ya katılımların gönüllü olarak dağa çıktığını savunan örgüt, 18 yaşından küçük olanları ‘kendi güvenlikleri için’ geri göndermediklerini, söz konusu çocukları savaş dışı alanlarda eğitmeyi esas aldıklarını belirtti.

Çocukları dağa çıkarılan bazı ailelerin Diyarbakır’da başlattığı oturma eylemi üzerine kendisine yakın internet sitelerine yazılı açıklama gönderen PKK’nın silahlı kanadı HPG, Türkiye'nin çocuklar için tehlikeli bir ülke olduğunu savundu. Açıklamada özetle şöyle denildi: “Son dönemde Kürdistan gençliğinin gerilla saflarına katılımı yoğunlaşmıştır. Bu katılımların önüne geçemeyen Türk Psikolojik Savaş Dairesi bazı aileleri kullanarak Kürdistan gençliğinin katılım hızını düşürmeye ve katılımları muğlaklaştırmaya dönük çabalar sergilemektedir. Bunun için bir kesim aileyi kandırarak 'çocukları kaçırılan aileler' adı altında kendi oyununa alet etmektedir. PKK’nin gerilla saflarına katılan herkes gönüllü bir biçimde kendisi katılmaktadır. Şimdiye kadar hiç kimse kaçırılmamıştır, katılan herkes gönüllü ve kendi öz iradesiyle katılmaktadır. Ayrıca saflarımıza katılım yaş sınırı bellidir. Yaş sınırı konusunda Merkez Karargah Komutanlığımızın uluslararası kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar mevcuttur ve bu anlaşmalar bizim için geçerlidir. Bundan dolayı yaş sınırına uymayanlar, birileri istediği için değil, hareketimizin kararıyla geri gönderilmektedir. Ancak bu da herkes için geçerli bir husus değildir. Türk devleti küçük yaştaki bir çok çocuğumuzu cezaevlerinde çürütmekte ve tecavüze kadar varan insanlık ve ahlak dışı uygulamalara tabi tutmaktadır. Kendileri için bu biçimde tehlikeler bulunan ve saflarımıza gelen bir kısım genci geri göndermemiz, kendileri için bir çok felakete yol açılmasına vesile olacaktır. Bu yüzden bu gençleri geri göndermeyi değil, savaş dışı alanlarda eğitmeyi esas almaktayız. Yaş sınırına uymayan herhangi bir kimsenin tarafımızdan savaşa sokulması zaten söz konusu değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.