Bedelli Askerlikte başvurular ne zaman başlayacak?

Bedelli Askerlikte başvurular ne zaman başlayacak?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bedelli askerlikte başvuruların ne zaman başlayacağı, başvuruların ne kadar süreceği ve 21 günlük eğitimin kaç dönem olacağı en çok merak edilenler arasında yer alıyor. İşte tüm bu soruların cevabı ve haberin ayrıntıları;

Bedelli askerlik Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından kabul edildi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına gönderildi.

Bedelli askerlik için kesin olarak belli olan üç ana hat bulunuyor. 15 bin lira ücret, 21 günlük temel eğitim kesinleşti ve bu bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 tarihi ve öncesi doğumlular faydalanabilecek. Bedelli askerlik başvurularının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

İşte bedelli askerlikle ilgili merak edilen soruların yanıtları;

Bedelli askerlik başvuruları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bedelli askerlik başvuruları belirlenen tarihte başlayacak.

Bedelli askerlik başvuruları ne kadar sürecek?

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde başvurmaları gerekecek.

Bedelli askerlik yapanların tamamlaması gereken 21 günlük eğitim ne zaman başlayacak?

Başvurular tamamlandıktan sonra başvuru sayısına göre 21 günlük eğitimin başlayacağı tarihler belli olacak.

21 günlük temel eğitimin kaç dönem olacağı nasıl belirlenecek?

Vatandaşlar başvurduktan sonra, başvuru sayısına göre kaç dönemde bunların askerlik görevlerini ifa edecekleri belirlenecek. 4, 5, 6 dönem mi olacağı, nerelerde, nasıl olacağı, hangi derslerin olacağına Milli Savunma Bakanlığı karar verecek.

Bedelli askerlik yapması beklenen kişi sayısı kaç?

Bedelli askerlik düzenlemesi yaklaşık 1 milyon 300 bin kişiyi ilgilendiriyor. Talebin kaç olacağı tahmin edilemiyor. 2014 yılındaki bedelli askerliğe 203 bin kişi başvurdu.

iyi-parti-ve-ak-parti-siyasetcafe-005.jpg

Bedelli askerlikteki 21 gün eğitimde hangi dersler verilecek?

21 günlük eğitim de hem temel askerlik eğitimi verilecek bunun yanında tarih, vatandaşlık bilgileri gibi teorik bilgiler de verilecek.

Bedelli askerlik başvurusu yapan öğrenciler 21 günlük eğitimi yazın alabilecek mi?

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bu konu hakkında “Başvurular sırasında öğrenciler durumlarını belirteceklerdir. Öğrencilerden gelecek bu talepler de bakanlık tarafından mutlaka dikkate alınacak ve buna göre bir planlamaya gidilecektir” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.