Bekir Bozdağ 'Türkiye Huzur Adası' dedi! 24 Saat İçinde 9 Şehit Geldi

Bekir Bozdağ 'Türkiye Huzur Adası' dedi! 24 Saat İçinde 9 Şehit Geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha 4 gün önce Türkiye'nin bir 'huzur adası' olduğunu söylemişti. Bozdağ bu açıklamayı yaptıktan sonra yaşanan terör saldırılarında 9 güvenlik görevlisi şehit düştü, 3 sivil hayatını kaybetti.

Son olarak dün Van ve Hakkari’de yaşanan bombalı saldırılarda 6 asker ve 1 korucu şehit oldu.

PKK terör örgütü hain saldırılarına aralıksız devam ediyor. Dün ilk şehit haberi Van’dan geldi. Erciş ilçesinde bulunan Pay Jandarma Karakolu’na önceki gece yarısı PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araç ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker ve 1 korucu şehit olurken, 10 asker ve 5 korucu yaralandı. Yaralılar sevk edilen ambulanslarla Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgeye çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Pay Jandarma Karakolu’ndaki hasarın büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı. Karakolun çevresinde bulunan lojman ve bazı evlerde de ağır hasar gördü, ağaçlar bile kökünden söküldü. Patlatılan bomba yüklü aracın bazı parçaları da 400 metre uzağa fırladı. Büyük hasarın meydana geldiği karakol, görevliler tarafından bayraklarla kapatılırken onarım çalışması başlatıldı.

5 Şehit de Hakkari’den

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’nın yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ise 5 asker şehit oldu. Olay dün saat 12.05 sıralarında Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Beyyurdu-Aktütün karayolunda meydana geldi. PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler kaçan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

ADANA

Şehit bir süre önce babasını kaybetmişti:

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen’in Adana’daki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin merkez Seyhan ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi’ndeki baba evine gelen askerler annesi Fedai Yelmen’e acı haberi verdi. 25 yaşındaki oğlu Kamil Yelmen’in şehit olduğunu öğrenen anne Fedai Yelmen fenalaşınca, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin babası Çetin Yelmen’in bir süre önce vefat ettiği bildirilirken şehidin, 3 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi. Şehit evine Türk bayrağı asılırken haberi duyan yakınları evlerine akın etti.

KÜTAHYA

Haftaya izne gelmeyi planlıyordu:

Şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Altınel’in (24) Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki baba evine ateş düştü. Şehit haberinin verilmesinin ardından şehit Altınel’in baba evine Türk bayrağı asıldı. Şemdinli ilçesinde görev yapan 2 yıllık Uzman Çavuş Mustafa Altınel’in bekar olduğu ve önümüzdeki hafta izne çıkıp Tavşanlı’ya gelmeyi planladığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

BİLECİK

Şehit önceki gün ‘tehlikeli yere gideceğim’ yazdı: Şehit er Osman Er’in, Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki baba evine ateş düştü. Bekar ve 5 kardeş olduğu öğrenilen şehit Er’in sosyal paylaşım sitesindeki hesabından dün ‘tehlikeli yere gidiyorum’ paylaşımı dikkat çekti. Er, “Yarın göreve gidiyorum bakalım yarın ne olacak tehlikeli yere gideceğim.” yazdığı, arkadaşlarının “Sana birşey olmaz Osman” yazmaları üzerine Osman Er’in de “İnşallah Allah’ın emri” karşılığını verdiği görüldü. Şehit er Er’in cenazesi bugün Ertuğrulgazi Camii’nde kılınacak namazın ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

DENİZLİ

Askerleri gören ailesi şehit olduğunu anladı:

Şehit Astsubay Çavuş Burak Erten’in (23) Denizli’deki baba evine ateş düştü. Erten Ailesi, camdan askerlerin ve ambulansın geldiğini görünce oğulları Burak’ın şehit olduğu anlayıp sinir krizi geçirdi. Binbaşı Bülent Yılmaz da gündelik işlerde çalıştığı öğrenilen baba Adnan Erten’e sarılarak acı haberi verdi. Sağlık ekipleri sinir krizi geçiren tekstil işçisi anne Halide Erten’e sakinleştirmeye çalıştı. Şehit annesi Halide Erten’in ‘Nasıl kıydınız benim çocuğuma’ diyerek feryat etti.

BURSA

İki ay önce sözleşmeli olarak göreve başladı: Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz’ın Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesindeki baba evine ateş düştü. Yunus Yılmaz’ın tezkere aldıktan sonra 2 yıl bir fabrikada işçi olarak çalıştığı, geçen 29 Nisan’da da sözleşmeli er olarak göreve başladığı öğrenildi. Yılmaz Ailesi’nin 3 çocuğundan biri olan Yılmaz’ın ikizinin bulunduğu ve bekar olduğu belirtildi. Aslen Giresun’un Tirebolu ilçesi Düzköy nüfusuna kayıtlı olan Yılmaz’ın ailesinin yıllardan Bursa’da yaşadığı için cenazesinin de burada toprağa verileceği bildirildi.

ANKARA

Terhisine 5 ay kala şehit oldu: Van’ın Erciş ilçesinde şehit olan Jandarma Er Eyüp Öksüz’ün (21) cenazesi, Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Karapürçek Mahallesi’nde bulunan baba evine getirildi. Çevrede bulunan binalar, Türk bayraklarıyla donatıldı. 112 acil servis ekipleri de evin önünde hazır bekletildi. 4 kardeşten en büyüğü olan şehit Öksüz’ün annesi Emine Öksüz ve babası Ahmet Öksüz’ü askeri yetkililerin yanı sıra akrabaları ve komşuları da yalnız bırakmadı. Terhisine 5 ay kalan şehit Jandarma Er Eyüp Öksüz, bugün öğle Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.