Beklenen haber geldi! İstanbul dahil 33 kent karla kaplanacak

Beklenen haber geldi! İstanbul dahil 33 kent karla kaplanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 Ocak hava durumunu paylaştı. Paylaşılan verilerde 5 kent için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Yurt genelinde 33 ilde ise kar yağışı gözlemleneceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlar kurak bir ocak ayı geçirdi. Ocak ayının son haftası havalar soğumaya, yağmur ve kar yağışları kendini göstermeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanların uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde İstanbul, Ankara ve Antalya'da kar yağışı etkili oldu.

İstanbul Havalimanı'nda başlayan kar yağışı kısa süreli etkili oldu. Yağış sonrası piste bulunan uçakların üzerinde kar birikintisi oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından, Ankara'nın merkezinde kar yağışı akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) bağlı ekipler, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana güzergahlarda, ara sokaklarda ve kırsal bölgelerde tuzlama çalışması yaptı.

Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçelerinde gece saatlerinde aniden bastıran dolu etkili oldu. Ceviz büyüklüğündeki doluya yolda yakalanan vatandaşlar ise araçlarının zarar görmemesi için akaryakıt istasyonlarına sığındı.

 

İSTANBUL'DA NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

 

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'da beklenen kar yağışı için tarih verdi ve bu görseli paylaştı.

 

Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer verdi:

 

Yarın gece İstanbul'da kar bekleniyor. Belli ki graupel (kar peleti) sağanağı olacak. Yarın gece beraber takip yapacağız.


 

PEKİ BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Akdeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.