Belçika’nın skandal PKK kararına Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki

Belçika’nın skandal PKK kararına Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki

Belçika mahkemesinin, terör örgütü PKK’nın Avrupa elebaşlarının da yer aldığı 36 tüzel ve özel kişinin terörle mücadele kapsamında yargılanamayacağını açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Belçika’nın terör örgütü PKK mensubu 36 kişi için verdiği karara tepki gösterdi.

Belçika’nın bölücü örgüt PKK’nın Avrupa elebaşlarının da olduğu 36 özel ve tüzel kişinin terörle mücadele kanunları kapsamında yargılanamayacağını açıklaması büyük tepki çekti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, konuya ilişkin açıklama yaptı. Hami Aksoy, Belçika’nın aldığı bu kararın, terör örgütlerine çok tehlikeli bir istismar alanı açtığını belirterek, kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Belçika mahkemesi tarafından alınan bu karar için gerekli hukuk mücadelesini yapacağını söyleyen Hami Aksoy, bu karara karşı Belçika Yüksek Mahkemesine gitme imkanının olduğunu ve Türkiye’nin hukuk mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.