Belediyede kadın çalıştırmayacak!

Belediyede kadın çalıştırmayacak!

AKP'li Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakgazi, örf adetler gereği belediyede kadınları çalıştırmayacağını söyleyince AKP'li kadın meclis üyesi istifa etti.

AKP'den Bingöl Belediye Meclis üyeliğine seçilen Nurten Ertuğrul, AKP'li Belediye Başkanı Yücel Barakgazi'nin, belediye başkan yardımcılığında ve başkan vekilliğinde kadınlara görev vermeyeceği yönünde sarf ettiği belirtilen sözleri üzerine istifa etti.

 

DİHA'nın haberine göre yerel seçimlerde Bingöl Belediyesi Meclis üyeliğine AKP'den birinci sıradan seçilen Mali Müşavir Nurten Ertuğrul, görevinden istifa etti. İstifa ile ilgili Büyük Pasaj'da bulunan bürosunda basın açıklaması yapan Ertuğrul, AKP'li Belediye Başkanı Yücel Barakgazi'nin, belediye başkan yardımcılığına ve vekilliğine kadın getirmeyi düşünmediğini belirtmesi üzerine meclis üyeliğinden istifa etme kararı aldığını ifade etti.

 

AKP'Lİ BAŞKAN "BELEDİYEDE KADINLARA GÖREV VERMEYECEĞİZ" DEDİ


Ertuğrul, "AK Parti'li seçilmişler olarak 6 Nisan günü (dün) yapılan toplantıda Belediye Başkanı Yücel Barakgazi'nin 'Belediye başkan yardımcılığına ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz' , toplumun bunu hazmetmeyeceği, bunun dinen ve örf'en de uygun olmadığını belirtmesi üzerine istifa kararı aldım. Seçim zamanında gece, gündüz demeden toplum, din, örf gibi kuralları gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar toplantı yaptıran bir anlayışın bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına bu tür mazeretleri öne sürmesi tam anlamıyla çelişkidir.

 

Din adına kimse bize bunu dayatmaya kalkmasın Hz. Ayşe peygamberin eşi ve en yakın sahabesi olduğu halde ordu komutanlığı yapmış. Kimse din adına bu çelişkili tutumunun arkasına sığınmasın. Dolayısıyla onurlu ve haysiyetli hiçbir partili kadının bu duruma sessiz kalmayacağını umut ederek belediye meclis üyeliği görevimden istifa ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.