Belediyelerimiz Kürtçe kitap basacak

Belediyelerimiz Kürtçe kitap basacak

BDP Lideri Selahattin Demirtaş, Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmasında, 'Kürt çocuklarına ana dilde eğitim verilmiyor.Belediyelerimiz anadilde kitap basacak.' dedi.

BDP tarafından Şırnak'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Nevruz kutlamasına binlerce kişi katıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da kutlamada bir konuşma yaptı. 


Meydana gelenleri önce polis sonra BDP'nin görevlendirdiği kişiler üst aramasından geçirerek alana aldı. Barış güvercinleri uçurduktan sonra konuşmasına başlayan Demirtaş, bu yıl Nevruz'un her zamankinden daha büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.

Demirtaş'ın konuşmalarının satır başları;

UCUZ İŞÇİ YAPMAK İÇİN KÜRT GENCİNE ANADİLDE EĞİTİME İZİN VERMİYORLAR

"Şırnaklı gencin kafası çalışmadığı için başarısız oluyor. Burada Kürt gençleri ve çocukları anadilde eğitim yapamıyor. Sadece 5 yıl, 10 yıl sadece Türkçe'yi öğrenmek için derslerle debeleşiyor. Hiçbir dersi öğrenemeden üniversite sınavına giriyor. Antalya'da, İstanbul'da kendi anadilinde Türkçe eğitim alan o gençlerle yarışıyor. Bu topraklardaki gençlerimiz anadilinde eğitim almadığı müddetçe eğitimde başarı asla mümkün olmayacak. Buradaki gençlerimiz üniversiteyi bitiremiyor ne yapacak? Antalya'ya gidip orada sıva yapacak. Gidip orada lüks otellere bulaşık yıkayacak. Ucuz işçi yapmak için Kürt gencine anadilde eğitime izin vermiyorlar. Bu sorunu kendi ellerimizle çözeceğiz. Belediyelerimiz anadilde kitap basacak, eğitim için altyapıyı hazırlayacak.

GENÇLER KÜRTÇE ŞİİR, ROMAN OKUMALI

Kürt çocukları matematik kitabını Kürtçe okuyacak ve öğrenecek. İşte biz onun için anadilde eğitim diyoruz. Kürt edebiyatına ve sanatına sahip çıkacağız. Gençler, kadınlar Kürtçe şiir, Kürtçe roman okumalı. Kürtçe tiyatro, Kürtçe sinema izlemeli kendi anadillinde dünyayı tanımalıdır. İşte bunları hepsini biz yapıyoruz derken öbür tarafta BDP ülkeyi bölüyor diye kışkırtanlar şu meydana bir kez daha bakın. Buradaki insanlar sizin köleniz değil. Siz anadilinizde eğitim yaparken zorla buradaki insanlara asimilasyon yapamazsınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.