“Belediyelerle geldiniz, belediyelerle gidersiniz” diyen Dilipak’a İbrahim Kalın’dan tokat gibi cevap: İdeolojik kör!

“Belediyelerle geldiniz, belediyelerle gidersiniz” diyen Dilipak’a İbrahim Kalın’dan tokat gibi cevap: İdeolojik kör!

“Belediyelerle geldiniz, belediyelerle gidebilirsiniz “ diyen Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’a Beştepe’den tokat gibi cevap geldi.

Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Abdurrahman Dilipak, “Sonuç bu” başlıklı yazısında, “AK Parti İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya gibi büyükşehirleri kaybetti. Daha doğrusu İstanbul konusunda itirazlar var. Sonuç birkaç gün sonra belli olacak. Ankara ve İstanbul’da ilçe belediyelerinde durum daha farklı. Aynı şekilde belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyeliklerinde de farklılık sözkonusu. Bu da birçok il ve ilçede gelecekte ciddi sorunlara sebeb olabilir” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELER İLE GELDİNİZ, BELEDİYELER İLE GİDEBİLİRSİNİZ” DEMİŞTİM

“Erdoğan 4,5 yıl seçim olmayacağını söylese de Kılıçdaroğlu rahat durmayacaktır” diyen Dilipak şöyle devam etti:

“Bu seçim bugün için bir yerel seçimden daha fazla bir anlam ifade ediyor. AK Parti bu gerçeği görecek, kabine ve parti üst yönetiminde yenilenmeye gidecektir. Dahası belediyelerde kaybedilen yerlerde, bu kişilerin listeye girmesi için aracı olanların kim oldukları da değerlendirilmelidir.

Beştepe’deki danışmanlar ve politika kurullarının da gözden geçirilmesi gerek.

Kazanılan il ve ilçelerde genel sekreter ya da belediye başkan yardımcılarının atanması konusunda son derece dikkatli davranılması gerek.

Ben daha ilk günden uyarımı yapmıştım. Demiştim ki, ‘Belediyeler ile geldiniz, belediyeler ile gidebilirsiniz’. Ama o gürültü arasında sesimi duyuramadım. “

“BU SONUÇ SONUN BAŞLANGICI OLABİLİR”

Abdurrahman Dilipak, “Eğer bu sonuçlar iyi okunup, tabandan gelen sese kulak verilmezse bu sonuç sonun başlangıcı olabilir” diyerek yazısını şöyle sürdürdü:

“Bu sonucun doğru okunup, doğru yorumlanması ve çok geçmeden tabanın talepleri doğrultusunda adımlar atılması gerekir. Meydan okuma, aba altından sona gösterme, hiçbir şey olmamış gibi davranmak tabanda daha ciddi bir çözülmeye sebeb olabilir. Eğer bu çözülme başlarsa, tabanda yeni arayışlar gündeme gelebilir.

İstanbul’da sonuçlar AK Parti aleyhine kritik eşiğe gelince sahadan gelen sonuçların ekrana yansıması durunca bir şok spekülasyona sebeb oldu. Bu tür işlerin kimseye yararı yok. Söylenti kargaşanın ikiz kardeşidir. Bir şeyin şüyuu vukuundan beter olabilir.

Bu arada bu ittifakların ne getirip ne götürdüğü de tartışılacaktır. Kesinlikle getirileri de olmuştur, götürüleri de. Bunun hesabı yeniden yapılacak.”

“BİRİLERİ YİNE ‘ERDOĞAN İÇİN SONUN BAŞLANGICI’ SÖYLEMİNİ ISITMAYA ÇALIŞIYOR”

Dilipak’ın yazısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan gelen mesaj dikakt çekti.

“Birileri yine ‘Erdoğan için sonun başlangıcı’ söylemini ısıtmaya çalışıyor. Gerçeklerden uzak senaryolarla kendilerini avutuyorlar” diyen Kalın şöyle devam etti:

“AK Parti oyların 44.3’ünü, Cumhur İttifakı 51.6’sını kazandı. 2023’e kadar seçim yok. Demokrasi yarışını ideolojik körlüğe dönüştürmeyelim.”

İşte o mesaj:

kalin-001.jpg

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.