Benzersiz dans dersleri

Benzersiz dans dersleri

Akbank Sanat, Kasım ayı Dans Atölyesi programında hem yetişkinler hem de çocuklar için dans tutkunlarına özel atölyelerle dikkatleri üzerine çekiyor.

Tecrübeli eğitmenler gözetiminde başlangıç ve orta ileri seviyede yapılacak bu derslerde, katılımcıların teknik donanımı sağlanarak, bedenlerine vizyon katacak atölye çalışmaları yapmaları hedefleniyor.

 

Eğitimler başlangıç, orta ve ileri seviye şeklinde hafta içi 18.30 ile 19.30 arasında eğitmenler Evrim Akyay, Gizem Bilgen ve Alper Marangoz eşliğinde veriliyor.

 

 

4-6 yaş arasındaki çocuklar için yaratıcı dans dersleri cumartesi günleri 13.00-14.00 saatleri arasında verilecek. Bengi Sevim Yörük eğitmenliğinde çocuklarla yapılan dans derslerinin ana hedefi dans ile oyun arasında yaratıcı bir yolculuğa çıkmak. Atölyelerde yapılan çalışmalar herhangi kalıplaşmış bir dansı uygulamaya çalışmamak, çocukların bedensel - kinetik gelişimine katkı sağlamaktır. Doğaçlama prensiplerine dayalı dersler, zihin ve beden koordinasyonunu geliştirmeyi, yaratıcı düşünebilmeyi, fiziksel kabiliyetlerini artırmayı amaçlıyor.

 

 

Akbank Sanat’ta ayrıca Salı akşamları 18.30-19.30 arasında ‘Aerial Dans’ etkinliği de gerçekleştirilecek. Vücut enerjisini yeniden düzenlemek, vücut hizasını bulmak için yer çekimi kuvvetinin etkisiyle çalışan bir egzersiz metodudur. Bu sistemin içerisinde dans, pilates, kondisyon, akrobasi ve özellikle rahatlama ve esneme içeren hareketlerle teknik bir disiplin yaratılmıştır.

 

 

Bu disiplinlerin desteğiyle zenginleştirilmiş ve en önemlisi yer çekimini avantaja çevirerek daha az enerjiyle daha yüksek esneklik, güç ve denge kazanımı sağlayan bir disiplindir. Vücudu yeniden düzenlemek, bedeni zihin merkezli duygusal kirliliklerden arındırmak için harika bir araçtır. Yer çekimiyle boşluk hissine güvenme bu teknikte bir bütün olarak çalışır. Ayrıca bu disiplin, uçmanın tarifsiz hissini de yaşatır.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.