Berat Albayrak geri mi dönüyor?

Berat Albayrak geri mi dönüyor?

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı televizyon programında Berat Albayrak'a ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu.

 

Barış Yarkadaş, KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a ilişkin AKP kulislerinde konuşulanları anlattı.

Berat Albayrak'ın İstanbul'da Kandilli'de ofis tuttuğunu ofisinde yurtdışından gelen yabancı şirketlere yatırım danışmanlığı yapmayı planladığını belirten Yarkadaş'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün konuştuğum AKP'lilere 'Berat Albayrak'ın Sayın Erdoğan'la ilişkisi ne düzeyde? Dışlandı mı, ilişkileri devam ediyor mu?' diye sordum.

ALBAYRAK KABİNE, SARAY YA DA PARTİDE GÖREV ALABİLİR

'Berat Albayrak, Sayın Erdoğan'ın ailesinin parçasıdır. İlişkisinin bitmesi de mümkün değildir. Hatta Berat Albayrak'ı Mart ayında yapılacak olan büyük kongreden sonra ya kabinede ya Saray'da ya da partide önemli bir görevde görebilirsiniz' dediler.

Şu anda AKP kongresine hazırlanıyor. Mart ayının sonunda büyük kongre yapılacak. Bir kaç ay önce söylemiştim Erdoğan bu kongrede, partili cumhurbaşkanlığı tartışmasından çıkmak için yerini daha ılımlı bir isme bırakmayı düşünebilir.

Bu Numan Kurtulmuş olabilir, Binali Yıldırım olabilir. Süleyman Soylu'nun da ismi söyleniyor ama ona ihtimal vermiyorum. Berat Albayrak'ın ismi de çok dile getiriliyor ama onu da çok mümkün görmüyorum. Eğer Sayın Erdoğan, AKP Genel Başkanlığı'ndan dışarı çıkıp sadece Cumhurbaşkanlığı şapkasıyla siyaset yapmayı düşünerse bu kişi Numan Kurtulmuş olabilir. Çünkü Numan Kurtulmuş şu anda sahaya indi.

Berat Albayrak nasıl dönecek? Kongrede kendisine bir görev verilebilir. Bir genel başkan yardımcılığı olabilir. Bugün konuştuğum bir AKP'li "Bir sabah kalkıp Berat Albayrak'ı Enerji Bakanlığı'nda yeniden görebilirsiniz" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.