Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili resmi açıklama bekleniyor

Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili resmi açıklama bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın alışılmışın dışında sosyal medyadan istifa etmesinin yankıları sürerken, dikkatler yapılacak resmi açıklaya çevrildi.

Ekonomideki kötü gidişin ve Türk lirasının sürekli değer kaybetmesinin sorumlusu olarak eleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün gece sürpriz bir kararla istifa ettiğini duyurdu. Albayrak istifasını Instagran hesabından yaparken, gerekçe olarak da sağlık sorunlarını ve ailesi ile vakti geçirmek isteğini belirtti.

Albayrak'ın akşam saatlerinde açıklanan istifası siyaset gündemine bomba gibi düştü. İstifanın ardından herhangi resmi bir açıklama yapılmaması da eleştirilerin odağı oldu.

NEDEN İSTİFA ETTİ

Berat Albayrak'ın istifasının tepkileri de kısa sürede gündemin konusu oldu. Önce sosyal medya hesabının ele geçirildiği ve istifanın gerçek olmadığı iddia edildi. Bu arada Albayrak'ın twiteer hesanına da ulaşılamadı. Albayrak'ın istifasını açıkladıktan sonra twitter hesabını da sildiği görüldü.

Bir başka yorumda ise, Merkez Bankası Başkanlığı'na getirilen Naci Ağbal ile Albayrak arasında geçen tartışma nedeniyle istifa yaşandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan ekonomi ile ilgili birifing aldığı ve Albayrak'a randevu vermediği iddialar arasında.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Albayrak'ın istifasının ardından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da.

Erdoğan'ın istifayı kabul edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.