Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili yeni gelişme: El çektirildi

Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili yeni gelişme: El çektirildi

Sürpriz bir şekilde istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının gerekçesi olarak ABD seçimleri gösterildi ve Albayrak'ın bu yüzden görevden el çektirildiği ABD basını tarafından iddia edildi.

ABD'de yayınlanan New York Times gazetesinde yer alan bir haberde, istifa eden eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın "eski ABD Başkanı Trump'ın" damadı ve kızı üzerinden ilişkilerini yürüttüğü ve Trump seçimi kaybettiği için, Albayrak'ın görevinin bitmiş olabileceği iddia edildi.

Gazetenin aberinde, Albayrak’ın görevlerinden biri 45. ABD Başkanı Trump’ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump ve damadı ve aynı zamanda danışmanı olan Jareed Kushner ile yakın temasta olduğu öne sürüldü.

 

ERDOĞAN İLİŞKİLERİ YENİDEN AYARLIYOR İDDİASI

Haberde, “Albayrak’ın görevlerinden biri Beyaz Saray ile ilişkiyi Başkan Trump’ın kızı ve damadı aracılığıyla yürütmekti. Albayrak ve Kushner, WhatsApp ve resmi olmayan yeni nesil iletişim teknolojileri üzerinden iletişimi yürütüyordu. Bu sayede resmi protokolü geçebiliyorlardı. Bu durum Albayrak’ın geçen yıl Oval Ofis’te Trump’la bir toplantı yapmasının da önünü açtı” denildi.

Erdoğan’ın Trump ve ailesiyle kurulan bu ilişkiler sayesinde bugüne kadar ABD ile sorun yaratan Rus yapımı S-400’lerle ilgili yaptırım ihtimali ve Halkbank’ın İran’a karşı yaptırımları ihlal etmekten yargılandığı dava gibi Türk hükümetinin ‘başını ağrıtan’ bazı meselelerde ‘idare etmeyi’ başardığı iddia edildi. 

Ekonominin kötü gitmesinin yanında, Trump’ın Beyaz Saray’dan ayrılışıyla beraber Albayrak’ın bu alandaki görevinin de bitmiş olabileceği öne sürüldü. 

 

ERDOĞAN HENÜZ TEBRİK ETMEDİ

Henüz Erdoğan’ın tebrik etmediği Biden’ın bu konularda zorluk çıkarabileceğini belirten New York Times, Erdoğan’ın ABD’deki Biden dönemine daha güçlü bir ekonomi yönetimiyle girmeyi istemiş olabileceğini kaydederek, ‘yöneticilik kabiliyetleriyle’ bilinen Naci Ağbal’ın bu hafta sonu Merkez Bankası başkanlığına getirildiği, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal’ın Albayrak’ın yürüttüğü ekonomi politikalarına karşı çıktığını hatırlattı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.