Berat Albayrak'tan enflasyon açıklaması Yıl sonu hedeflerini tamamen tutturmuşlar

Berat Albayrak'tan enflasyon açıklaması Yıl sonu hedeflerini tamamen tutturmuşlar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi gündemine dair kritik açıklamalarda bulundu. Albayrak, 'Yılsonu itibari ile hedeflerimizi tutturduk. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber'de ekonomi gündemine dair kritik açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

'Türkiye yeni sisteme geçti. Bu Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile koordineli yapıya kavuştu. Kasım ayı enflasyonu açıklandığında da ifade ettiğim gibi 24 Haziran'da ekonomi güçlü bir sisteme kavuştu. Hedefimiz yıl sonu hedefini tutturmaktı. Yıl sonu itibari ile hedeflerimizi tutturduk. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor.'

'Devlet olarak verdiğimiz desteği 3 ay daha sürdüreceğiz. Eğer bir seçim ekonomisi uygulansaydı, 2018 yıl sonu itibarıyla bütçe dengesinde koyduğumuz hedefi başaramazdık. 2019 bütçesinde biz çok daha güçlü bir performans sergileyeceğiz.' diyen Albayrak, 'Gıdada fiyat indirimlerinin çok ciddi yansıdığını söyleyemeyiz, "mış" gibi yapanları programa almayacağız. İndirim yapan sektörlerin cirolarında yükseliş oldu; firma ve sektör bazında indirimi iyi yansıtanlar olduğu gibi az yansıtanlar da oldu. ' açıklamasında bulundu.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.