Berat Albayrak'tan 'Türk Telekom'a operasyon' iddiası

Berat Albayrak'tan 'Türk Telekom'a operasyon' iddiası

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Türk Telekom’da görevden almalar başlattığı iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eski Başbakan ve TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım arasında bir gerginlik olduğu uzun süredir kulislerde konuşuluyor.

Son İstanbul seçiminde bu durum liste kavgasıyla ortaya çıkarken ikili arasındaki çekişmede yeni gelişmeler yaşandığı belirtiliyor.

 

TÜRK TELEKOM YÖNETİCİLERİ GÖREVDEN ALINMAYA BAŞLANDI

 

10 yıldan uzun bir süre Ulaştırma Bakanlığı yapan dolayısıyla telekom sektörünü neredeyse son 17 yıldır yakından takip eden Binali Yıldırım’ın Türk Telekom’a koyduğu üst yöneticiler görevden alınmaya başlandı.

Görevden alınmak ya da kaydırılmak istenen isimlerin, Yavuz Yıldırım (aynı zamanda Binali Yıldırım’ın akrabası), Yavuz Türkmen, Yakub Öztunç ve Şükrü Kutlu (Binali Yıldırım’ın akrabası) olduğu söyleniyor.

Bu kişilerin sırasıyla toptan satış, iç denetim, hukuk ve idari işlerin başınday oldukları belirtilen haberde, "Bu kişilere ait duyuruların yazıldığı ama Binali Yıldırım’ın diretmesi nedeniyle henüz yayınlanmadığı ya da 2'sinin engellenebildiği bilgisi de ulaşıyor. Bu isimlerden Şükrü Kutlu zaten 24 Temmuz’da yapılan açıklama ile başka bölüme kaydırıldı" deniyor.

 

Türk Telekom’daki çekişme ile ilgili şu iddialar konuşuluyor:

 

'Uzun zamandır var. Hatta günümüzün CEO’su Ümit Önal’ın, 2016 yılında şirkete atanırken CEO olacağı konuşuluyordu. O dönem diğer bir CEO adayı olarak Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı İbrahim Eren’den bahsediliyordu.

Binali Yıldırım’ın ise 2016 nisan ayından itibaren o zamanki yönetim kurulu başkanı Muhammed Hariri ile Şükrü Kutlu’nun genel müdürlüğü üzerine pazarlık yaptığı ama Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kutlu’ya bazı nedenlerle karşı çıktığı konuşuluyordu.

Bu dönemde bankaların OTAŞ’a ait 4,75 milyar $’lık borçla ilgili görüşmeleri ve sonunda hisseleri devir alması olayları meydana geldi.

Ama İBB seçiminden hemen sonra Berat Albayrak’ın Türk Telekom içindeki durumunu güçlendirdiği görüldü. 31 Temmuz’da reklam sektöründen gelen ismi Ümit Önal CEO olarak atandı. Bu arada not edelim; Yönetim Kurulu Başkanı olan Ömer Fatih Sayan’ın da Berat Albayrak tarafını seçtiği spekülasyonları var.'

Diğer yandan görevden alınacaklar ya da alınanlar sadece bu yöneticiler olmadığı belirtiliyor.

Geçen hafta Şükrü Kutlu’nun atadığı direktörlerden görevden alınanlar olduğu ve Kutlu’nun CC’de yer aldığı maillerle duyurulduğu kaydediliyor.

 

Türk Telekom’daki mevcut üst yönetim kadrosu şöyle:

 

Ümüt Önal - Genel Müdür CEO, Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı, Satış Genel Müder Yardımcısı (Vekaleten)

Kaan Aktan - Finans Genel Müdür Yardımcısı

Mahmet Beytur - Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı, İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı (Vekaleten)

Fırat Yaman Er - Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı

Yavuz Yıldırım - Toptan Genel Müdür Yardımcısı

Yakup Öztunç - Hukuk ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı

Yavuz Türkmen - İç Denetim Başkanı

Yusuf Kıraç - Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı

Ramazan Demir - Dijital ve Siber Güvenlik Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Turk-internet.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum