Beren Saat'ten Sezen Aksu mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o dizi sahnesini hatırlattı

Beren Saat'ten Sezen Aksu mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o dizi sahnesini hatırlattı

Oyuncu Beren Saat, Sezen Aksu'nun 'Adem ile Havva' şarkısıyla çıkan tartışmaların ardından 'Dilini koparırız' açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj verdi.

Sezen Aksu'nun 5 yıl önce yazdığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' isimli şarkıda geçen 'cahil Adem ile Havva' sözleri günlerce sosyal medyada ve ülke gündeminde başlıca tartışma konularından biri haline gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı için gittiği camide "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına, ünlü oyuncu Beren Saat kişisel Instagram hesabından 2006 yılında başrolünde yer aldığı 'Hatırla Sevgili' dizisi ile yanıt verdi.

Saat, 1980'li yılların Türkiye'sinin anlatıldığı dizide, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da isminin geçtiği bir sahneyi örnek göstererek Sezen Aksu için mesaj verdi. 

 

Beren Saat, ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 

'Halka şiirler okuyup, şarkılar söyleyerek duygusal köprü kurarak seçilen Erdoğan'ın bugün 'Dilini koparırız' demesine inanmak istemiyorum. Hatırla Sevgili dizisinde oynadığımızda hepimiz çok gençtik ve o dizide Recep Tayyip adlı genç, iyi şiir okuyarak öne çıkan bölümlük karakterdi  hikayemizde. Ben siyaset kadar edebiyat sevdalısı da olduğunu düşünürdüm bugüne kadar. Canımız Sezen Aksu'yu susturmanın hepimizin ezbere eşlik edeceği yüzlerce şarkısını, sonraki kuşaklara aktarmamıza engel olamayacağını çok iyi bildiğini tahmin ediyorum."

 

ERDOĞAN'IN GENÇLİK YILLARINDA OKUDUĞU ŞİİR NEYDİ?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatipte okuduğu yıllarda katıldığı liseler arası şiir yarışmasında, jüride bulunan hocaların ve salondaki izleyicilerin dikkatini çekmek için mikrofonu bırakarak Mehmet Akif'in 'Zulmü Alkışlayamam' şiirini okumuş ve birinci olmuştu. 

2006 yılında ATV'de yayınlanan, 80'li yıllardaki politik ve toplumsal kaosu anlatan ve Beren Saat ile Cansel Elçin'in başrolünde yer aldığı Hatırla Sevgili dizisinin bir bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik yıllarında okuduğu o şiir ile temsil edilmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.