'Beş dakikalık randevu için 555 takla atıyorlar'

'Beş dakikalık randevu için 555 takla atıyorlar'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, New York'taki Türkevi'nde 'Türkiye'nin 2023 Vizyonu ve Bugünün Türkiyesi' başlıklı bir konferans verdi.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen'in New York ve çevresinde yaşayan Türk toplumuna ilişkin kısa bir bilgi verdiği konuşmanın ardından Yiğit Bulut kürsüye geldi. 

 

Herşey Türkiye İçin Platformu ile İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği Amerika Şubesi (IUMEZUSA) tarafından düzenlenen konferanstaki konuşmasında Türkiye'nin bugün içinde olduğu koşullara zor günlerden ulaştığını anlatan Yiğit Bulut, ''Kendi firkateynini kendisi yapan, kendi F16'larının yazılımını kendisi yapan, IMF ile herhangi bir borç alacak ilişkisi olmayan, hatta 5 milyar dolar IMF'ye bağışlayacağını ilan eden, 2023 hedefi olarak da 2.2 trilyon doların üzerinde gelir hedefleyen bir Türkiye'den bahsediyoruz'' dedi.
 
"MUHTAR BİLE SEÇİLMEDİĞİ HALDE KEMAL DERVİŞ'İ SÜPER YETKİLİ BAKAN YAPTIK"
 
Konuşmasında Türkiye'nin yaşadığı çok enflasyonlu dönemler ile bugünleri karşılaştıran, Yiğit Bulut, "Gerçekten çok zor yerlerden geldi Türkiye, hepimiz bunları yaşadık. Bakın biz 5 milyar dolar para için, muhtar bile seçilmediği halde Kemal Derviş'i süper yetkili bakan yaptık, üç partili koalisyon döneminde. Beş milyar dolar için. Bugün biz 33.5 milyar Euro'ya, havalimanı ihalesi yapıyoruz" dedi.
 
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ, KURULDUĞUNDAN İTİBAREN İLK DEFA BAĞIMSIZ OLMA DENEMESİ YAPIYOR"
 
Konuşmasını sürdüren Yiğit Bulut, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan bu yana ilk kez bağımsızlık denemesi yaptığını söyledi. Bulut, "Lafı çok eğip bükmeye gerek yok, lafı tam ortasından söylemek lazım. Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğundan itibaren ilk defa bağımsızlık denemesi yapıyor. Bakın, tam olarak, her anlamda bağımsızız diyemeyiz. Ama ilk defa, 2008'den itibaren bağımsız olma denemesi yapıyoruz" dedi.
 
Bulut, bağımsız olmanın, Kuzey Irak petrolünü kimseye hesap vermeden kendi çıkarların doğrultusunda Türkiye'den geçirebilmek, Hazar'daki petrolü kimseye hesap vermeden boru hattı ile Türkiye'den geçirebilmek ve borçlanmamak demek olduğunu anlattı.
 
"MUHTAR BİLE OLAMAZ DİYENLER BUGÜN BİR 5 DAKİKALIK RANDEVU İÇİN 555 TAKLA ATIYORLAR"
 
Yiğit Bulut, "Bizim medya kim çıktıysa kafasına bastı. Ne yaptılar başbakana? Götürdüler, Kırklareli'ne cezaevine koydular. Ertesi gün gazete şöyle çıktı: Artık muhtar bile olamaz. Yani kararı vermişler, artık muhtar bile olamıyor, takdiri ilahi yok, halkın seçmeni yok, halkın seçme seçilme hakkı yok, oy hakkı yok. Gazetenin kararı var, artık muhtar bile olamaz. Ama Allah o kadar büyük ki, artık muhtar bile olamaz diyenler bugün bir 5 dakikalık randevu için 555 takla atıyorlar. Bu da takdiri ilahi işte" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.