Beyaz Saray'dan flaş açıklama: Anlaşmaya varıldı

Beyaz Saray'dan flaş açıklama: Anlaşmaya varıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devleti Başkanı Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’dan açıklama yapıldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada; iki lider arasında yapılan görüşmede; Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye ve ABD’nin güvenlik endişelerini giderecek çözümlerin aranması hususunda mutabık kalındığını ifade edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Erdoğan-Trump görüşmesine dair yazılı bir açıklama yaptı ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump'a Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç'teki saldırıda hayatını kaybeden Amerikan vatandaşları için başsağlığı dileğinde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başkan Donald Trump, Suriye'de kalan terör unsurlarının yenilmesinin önemine vurgu yaptı. İki lider, Suriye'nin kuzeydoğusu için karşılıklı olarak güvenlik endişelerini giderecek ve müzakere edilmiş bir çözümün aranmaya devam edilmesi konusunda mutabık kaldı. İki lider ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin genişletilmesinin iki ülkenin de yararına olduğu hususunu da ele aldı."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.