Bilal'in haber değeri var

Bilal'in haber değeri var

RTÜK, Meclis'te Bilal Erdoğan nedeniyle çıkan küfürlü ve yumruklu kavga için, ''Haber değeri var'' dedi ve cezaya gerek görmedi.

RTÜK, Meclis Genel Kurulunda Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan nedeniyle çıkan küfürlü ve yumruklu kavgayı değerlendirdi ve ''Haber değeri var'' diyerek, cezaya gerek görmedi.

 
RTÜK toplantısında, Star TV'de 23 Ocak 2014 günü yayınlanan ana haber bülteni ele alındı. Haberde, TBMM'deki HSYK görüşmelerinde çıkan kavgaya yer verildi. Görüntülerde, CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan kürsüden ''Meşhur bir soruşturmanın şüphelisi olan Bilal Erdoğan'ı, hakkında gözaltı kararı varken Başbakan'ın arabasına binerken gördüm. Aranan bir şüphelinin Başbakan'ın aracında ne işi var?" dedi.

AKP İstanbul milletvekili Bülent Turan ise ''Bilal Erdoğan hakkında gözaltı kararı var diyen ve ispat etmeyen şerefsizdir'' cevabını verdi. Daha sonra kavga çıktı ve AKP milletvekili Oktay Saral, CHP'li Bülent Tezcan'a yumruk attı. Bu sırada ekrana ''Şerefsiz, terbiyesizlik yapma, hayvan herif'' sözleri yansıdı.

RTÜK raporunda, Star TV'nin bu haberi verirken argo sözcükleri ''Biplemediği'' bu nedenle''Türkçenin, düzeysiz, kaba ve argo kullanımına neden olduğu'' savunuldu ve ceza istendi. Ancak RTÜK üyeleri, konunun haber değeri taşıdığını belirterek '' Haberdeki ifadeler onaylanmasa da, olay TBMM’de ve milletin vekilleri arasında geçmiştir. Vekillerin davranış ve kullandıkları ifadelerin kamuoyu tarafından bilinmesinde kamusal yarar vardır'' diyerek oy birliği ile Star TV'ye ceza verilmesine gerek görmedi.,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.