Bilanço korkunç: Yerler bir oldu

Bilanço korkunç: Yerler bir oldu

Irak’ta dün akşam meydana gelen depremin bilançosu saatler ilerledikçe ağırlaşıyor. İşte ayrıntılar;

Irak’ta dün akşam saat 21.10 sıralarında 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem çevre ülkelerde de hissedilirken en fazla can kaybı İran’da yaşandı. Depremin ardından ilk belirlemelere göre İran’da 155 kişi hayatını kaybederken 1500 kişi ise yaralandı.

Irak’ta ise depremin ardından yapılan ilk incelemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İran – Irak sınırında gerçekleşen depremin büyüklüğü gün ağarınca daha net anlaşıldı. Irak, İran, Türkiye, Suriye, Kuveyt, Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan ve Ürdün'de hissedilen depremin ardından can kaybının 210'u geçtiği ifade edildi.

Türkiye depremin ardından yardıma koşan ilk ülke oldu. İlk ekipler Irak'ın Süleymaniye kentine ulaştı. Ankara'dan bir başka arama kurtarma ekibi, askeri kargo uçağıyla Irak'ın Süleymaniye kentine hareket etti. AFAD'ın koordine ettiği ekipte doktorlar da bulunuyor. Yardım TIR'ları da sınırı geçti.

Öte yandan depremde en fazla can kaybı İran'ın Kirmanşah kentinde meydana gelirken, Serpol Zehap'ta ise kentin tek hastanesi depremde yerle bir oldu.

İran'ın Irak sınırında yer alan eyaleti Kermanşah'tan kara haberler geliyor. Eyalete bağlı kentler Kasrı Şirin, Serpulzihab ve Selas Babacani'de 210'dan fazla insan can verdi. Yaralı sayısının binleri bulacağı tahmin ediliyor.

İran devlet televizyonu, yıkılan binaların altında çok sayıda insan bulunduğunu bildiriyor. Gerçek tablonun ilerleyen saatlerde ortaya çıkması bekleniyor. Yetkililer, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe duyuyor.

Kermanşah eyaletinde üç günlük yas ilan edildi.

deprem.jpegkizilay-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.