Bildiğin böcek yiyoruz !

Bildiğin böcek yiyoruz !

Aldığımız ürünlere kırmızı rengini veren gıda boyalarının neredeyse tamamının böceklerden üretildiğini biliyor muydunuz?

Paket ürünlerde kırmızı rengini gördüğünüzde bir kez daha düşünmeniz gerekebilir. Tüketimin artmasıyla birlikte piyasaya sunulan ürünlerin maliyetini düşürmek ve satışından daha fazla kar yapmak isteyen tüccarlar, gıda boyası olarak kırmızı renk vermesi için Kırmız Böceği'ni kullanıyor. Güney Amerika'da bulunan böceklerden milyonlarca yetiştiriliyor ve bu böceklerden gıda boyası üretiliyor. 


Anavatanı Güney Amerika olan bu böcekler, meyveli yoğurtlardan dondurmalara, meşrubatlardan boyalı kek kremalarına kadar kırmızı renk içeren işlenmiş hemen hemen her gıdanın içerisinde bulunuyor.


Bu böceğin ürünlerde bu kadar fazla kullanılmasının ve küresel olmasının sebebi ise dayanıklılığı.


BBC Türkçe'nin konuyla ilişkili yaptığı haberde karmin böceğinin insan sağlığına zararlı olmadığına değinildi. Haberde kırmızı rengin böceğin ezilmesiyle elde edildiğine değinilerek elde edilen rengin ısı değişikliklerine uzun süre dayanabiliyor olmasının ve canlılığını kaybetmiyor olmasının da bir avantaj olduğu belirtildi.


Fakat tüketiciler bu konuda yapılan açıklamarın azlığından şikayetçi. Alacakları ürünlerin üzerinde konuyla ilgili daha fazla bilginin yer alması gerektiği düşüncesindeler.


Karmin böceği, ürünlerin içindekiler bölümünde Avrupa Birliği'ndeki kodu olan E120 ile yer almaktadır. 


Siyasetcafe.com 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.