Bildiriyi yazan E.Amiral Ergun Mengi'den çarpıcı açıklama

Bildiriyi yazan E.Amiral Ergun Mengi'den çarpıcı açıklama

Emekli Amirallerin bildirisine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklamaya sevk yazısında çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında aralarında Ergun Mengi’nin de bulunduğu 14 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılığın tutuklamaya sevk yazısında, Ergun Mengi'nin, söz konusu bildiriyi hazırlayıp, taslak metin olarak "ADMEK-2" isimli Whatsapp grubunda yayınladığı ve yapılması istenilen değişiklikleri bildiri metnine ekleyerek metne son halini verdiği belirtilmişti.

‘MONTRÖ’YÜ ARAÇ OLARAK KULLANDIK’

Sevk yazısına göre, emekli Amiral Ali Yüksel Önel'e 2 Nisan'da bir mesaj gönderen Mengi, mesajında şunları kaydetti:

"Komutanım çok sağ olun, esas tepki takunyalı amiral, harp okulu giriş şartlarından irticaya karışılmasının çıkarılması ve subay astsb kurslarında Atatürk ilke ve inkılapları derslerinin çıkarılmasının üzerine olacaktır. Ama grupta uzlaşı çok zordu. Bu nedenle Montrö bahanesiyle son paragraftaki mesajları veren, hedef kitle dz.kk olmayan bir bildiri hazırlayayım dedi. Çok haklısınız ama burada Montrö'yü araç olarak kullandık. Esas endişemiz son 3 paragrafta, anlarlarsa eğer. Çok teşekkür eder saygılarımı sunarım."

Sevk yazısında Mengi'nin, Montrö ile ilgili açıklamaların bahane olduğunu açıkça belirttiği, bu şekilde soruşturma konusu bildiriyi hazırladığı ve üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtilmişti.

 

‘BİLDİRİDEKİ İYİ PARTİ İZİ’

Öte yandan MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, söz konusu bildiriyi kaleme alan Ergun Mengi’nin İYİ Parti ilişkisine dikkat çekmiş, Mengi’nin İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan’ın yardımcısı olduğunu belirtmişti.

'METNE SON HALİNİ MENGİ VERDİ!'

Gözaltına alınmış olan Türker Ertürk’ün avukatı Ayhan Yıldızel ise yaptığı yazılı açıklamada “metne son halinin Ergun Mengi tarafından verildiğini” ifade etmişti.

Emekli Tümamiral Semih Çetin de Halk TV’de katıldığı programda özetle, “Whatsapp grubundaki metinde, ‘Yüce Türk Milletine’ diye bir ifade yoktu. Bildiri değil ‘basın duyurusu’ yazıyordu. Sonunda da "kamuoyuna saygıyla arz ederiz’ ifadesi vardı. Bildirinin altındaki tarih 06.04.2021 olarak görünüyordu. Ancak bu bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan'da basına sızdırıldı” şeklinde konuşmuştu.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.