Bilim Elçileri Kars’ta

Bilim Elçileri Kars’ta

Bayer Genç Bilim Elçileri, bu yılki okul uygulamaları kapsamında Kars Atatürk İlkokulu’na gitti. Deneyleri uygulayan öğrenciler, bilimin hayatın her anında olduğunu birebir keşfetme şansını yakaladı

Bayer ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle ilköğretim çağındaki çocukların bilime olan merakını canlı tutmak ve onları ileride bilim insanı olma yönünde yüreklendirmek amacıyla yürütülen Bayer Genç Bilim Elçileri projesi, okul uygulamaları kapsamında Kars Atatürk İlkokulu’nda çocuklarla buluştu. 

 

‘Sütün İçinde Dans Eden Renkler, Çığlık Atan Balonlar’ gibi projede yer alan çeşitli eğlenceli deneylerin yapıldığı okul uygulamasında çocuklar, günlük hayatta kolaylıkla temin edilebilen malzemelerden oluşan deneyler ile bilimin hayatın her anında olduğunu gözlemleme fırsatı buldu.

 

Bu yıl yeni deneylerle içeriği genişleyen proje Kars, Adıyaman, Çanakkale, Denizli, Fethiye, İstanbul, Kayseri ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilecek okul uygulamalarıyla binlerce öğrenciye daha ulaşmayı hedefliyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.