Bilim insanları açıkladı Haftada kaç kez duş alınmalı?

Bilim insanları açıkladı Haftada kaç kez duş alınmalı?

İki dermotolog, yaptıkları araştırma sonucunda insanların gereğinden fazla çok duş aldıklarını ortaya çıkardı.

Birçok kişi her gün duş almanın temizlik ve sağlık açısından çok önemli olduğunu düşünebilir fakat bilim insanlarının bu konuya yaklaşımı hiç de tahmin edebileceğiniz türden değil. Bilim adamları, insanoğlunun gereğinden fazla duş aldığını ortaya çıkarırken bunun verdiği zararları da açıkladı.

İki dermotolog, yaptıkları araştırma sonucunda insanların gereğinden fazla çok duş aldıklarını ortaya çıkardı. New York’taki Mount Sinai Hastanesi’nde yardımcı profesör olarak çalışan Dr. Joshua Zeichner’e göre sıklıkla aldığımız duş ve beden kokusu olarak bildiğimiz şey, geçmişten beri sosyal etkenler tarafından belirlenmiş bir illüzyon.

Diğer bir dermatolog Dr. Ranella Hircsh ise Dr. Zeichner’e hak verircesine şu açıklamayı yapıyor:

"İnsanlar gereğinden daha fazla duş almaları gerektiğini düşünüyor ve bunun toplumsal olarak fark etmemiz çok önemli. Bu düşüncenin sosyal normlardan kaynaklandığını anlamamız gerekiyor."

Her iki dermatolog, özellikle sıcak suyla sık sık duş almamızın cildimizde kuruma ve rahatsızlıkların oluşmasına sebep olabileceğini söylüyor. Bununla birlikte cildimizde bulunan ‘iyi huylu’ bakteriler ölebilir ve bu, hastalıklara karşı cildimizin daha hassas ve savunmasız hale gelmesine sebep olabilir.

'BEBEKLERİ HER GÜN YIKAMAYIN'

İki doktor, özellikle şu konuya dikkat çekiyor.Bebeklerinizi her gün yıkamayın çünkü bu onlara yarardan çok zarar verecektir. Eğer bebekler küçük yaştan itibaren bakterilere maruz kalmazlarsa, ciltleri yaşları ilerledikçe daha hassas hale gelecektir.

Bulunduğunuz konum ve günlük aktiviteleriniz ne sıklıkla duş almanız gerektiği konusunda sizi istemsizce yönlendirebilir, fakat her gün duş almak doktorların önerdiği bir hareket değil. Eğer her gün terden sırılsıklam olmanıza sebep olan bir iş ya da aktivitede bulunmuyorsanız iki günde, hatta üç günde bir duş almanız öneriliyor.

Bu durum sizi çok rahatsız edecekse, vücudunuzun ‘ter kokusu’ yapan bölgelerini sabunla ya da temizleyici havlularla temizleyebilirsiniz. Bu sayede hem kötü kokulardan hem de ter sebebiyle oluşacak bakterilerden kurtulabilirsiniz.

SİYASETCAFE.COM

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum