Bilim insanları depreme dayanıklı bükülebilir beton geliştirdi

Bilim insanları depreme dayanıklı bükülebilir beton geliştirdi

Bilim insanları depreme dayanıklı bükülebilir beton geliştirdi. Yeni geliştirilen bükülebilir beton, klasik betonlara nazaren depreme 400 kat daha dayanıklı...

Avusturalya'nın Melbourne kentinde hizmet veren Swinburne Üniversitesi bünyesinde çeşitli çalışmalar yürüten bilim insanları, klasik beton karışımlarına farklı malzemeler ekleyerek bükülebilir bir beton geliştirdiklerini açıkladı.

Ayrıca Avusturalyalı bilim insanları, yeni geliştirilen bükülebilir betonun klasik betonlara nazaren depreme 400 kat daha dayanıklı olabileceğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan araştırmacı Behzad Nematollahi ise yaptığı bir açıklamada özellikle depremlerin fazla görüldüğü yerlerde bu tür betonların kullanılması gerektiğini, bu sayede depremin yıkıcı etkisinin en aza indirilebileceğini söyledi.

 

HER ÜLKEDE BULUNUYOR

 

Bükülebilir betonu geliştirmek için tarihi eser binalar üzerinde çeşitli incelemeler yaparak tarihten feyz aldıklarını belirten bilim insanları, bu betonları oluşturan maddelerin hemen hemen her ülkede yaygın olarak bulunduğuna dikkat çekti.

Ayrıca bilim insanları, bu betonların gelecekte inşaat sektörünü ciddi anlamda etkileyeceğini söyleyerek özellikle fay hattı üzerinde bulunan ülkelerin depremin yıkıcı etkisini en aza indirgemek için bu beton türü üzerinde çalışmaları gerektiğini ifade etti.


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.