Bilim Kurulu üyeleri değerlendirdi: AVM'lerin açılması tehlikeli mi?

Bilim Kurulu üyeleri değerlendirdi: AVM'lerin açılması tehlikeli mi?

Vaka ve ölüm oranının giderek düşmesinin ardından Türkiye bir normalleşme planı yayınladı ve buna göre ilk olarak 11 Mayıs tarihinde AVM, berber ve kuaförlerin yeniden faaliyetlerine devam edeceği duyuruldu.Peki AVM'lerin açılması tehlikeli mi?

Türkiye tüm dünyayı kasıp kavuran ve binlerce ölüme yol açan Koronavirüs pandemisinin ülkemizde de ilk kez 11 Mart tarihinde görülmesinin ardından bir dizi tedbir kararı almıştı.

Bu tedbirler kapsamında eğitim onliene üzerinden yapılmaya başlanırken, vatandaşın en çok tercih ettiği AVM, berber ve kuaförler ile ibadet yerleri bir süreliğine kullanıma kapatılmıştı.

Vaka ve ölüm oranının giderek düşmesinin ardından Türkiye Koronavirüs sürecinde bir normalleşme planı yayınladı ve buna göre ilk olarak 11 Mayıs tarihinde AVM, berber ve kuaförlerin yeniden faaliyetlerine devam edeceği  duyuruldu.

Peki bu süreçte özellikle vatandaşların gitmeyi en çok tercih ettiği yerlerden biri olan AVM'ler ne kadar tehlikeli? AVM'lerin açılma kararı doğru mu?

Bu konuda Bilim Kurulu üyeleri çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, "Şu an duruma baktığımız zaman bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM'lerin açılması değildir. İki aydır emek verildi ama her şey gevşerse 10 günde aynı noktaya geri döneriz" dedi.

Bir başka Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay ise normalleşme kapsamında AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılması kararının Bilim Kurulu üyelerini de şaşırttığını söyledi.

“Karar bizi şaşırttı” diyen Okyay, 'Biz daha çok 19 Mayıs sonrası bu konuyu masaya yatırırız diye bakıyorduk; 1-2 hafta daha beklense iyi olurdu' dedi.  

Koronavirüsle mücadelede "Daha yolun başındayız" diyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'da "En risklisi AVM’lerin tam kapasite açılması. Kapalı ortam son derece zararlı ve sosyal mesafe ya da maske kontrolü mümkün değil. En riskli ikinci konu ise okulların açılması. " dedi.

 

VATANDAŞ NE DİYOR?

 

Aksoy Araştırma Şirketi, AVM'lerin açılması kararı sonrası bir anket düzenledi. Ve vatandaşa bu kararın doğru olup olmadığını yöneltti.

"AVM'lerin açılmasını doğru buluyor musunuz?" sorusuna araştırmaya katılanların %70'i bu kararı doğru bulmadığını belirtirken, %12,3 oranında AVM'lerin açılmasına destek geldi.

Araştırmaya katılanların %17,7'si ise, bu kararı ne doğru ne de yanlış bulduğunu belirtti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.