Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk tedbirsiz sokağa çıkanları uyardı!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk tedbirsiz sokağa çıkanları uyardı!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından; maskesiz ve eldivensiz olarak sokaklara akın eden vatandaşları uyardı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, koronavirüsün Türkiye’deki seyriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Öztürk, “Şu anda alınan tedbirlerin, kısıtlamaların belli bir kademeyle ortadan kalkması tamamen bize bağlı” dedi.

 

"RAKAMLARIMIZ İYİ"

Öztürk, şöyle devam etti:

“Biz vatandaşlar olarak bu kurallara uyarsak normale en kısa sürede döneriz. Bu salgın ile başka türlü mücadele mümkün değil. Değişik nedenlerle sorun yaşayan ülkelerde örnekleri var. İkinci dalga ortaya çıkabiliyor. Bu da rehavete kapılmaktan ve tedbirleri gevşetmekten. Biz mevcut durumu korumalıyız. Rakamlarımız iyi. Daha da iyi olması için hiç gevşemeden sıkıca devam etmeliyiz.

 

kurul-001.jpg

 

TEDBİRSİZ OLARAK SOKAĞA ÇIKANLARI UYARDI

Tedbirlerde bir gevşeme olursa süreç çok uzar. Vatandaşlarımız rehavete kapılmamalı. Birkaç gün yasak sürecinde çok sıkı tedbirlere uyup, sonrasında hemen tedbirsizce sokağa koşmak olmaz. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ne zaman ‘Bu salgın bitti, normale dönüyoruz’ derse o zaman normale dönülür. Ayrıca olay bizde bitmiyor. Komşu ülkelerde de dünyada da bitmesi lazım. Doktorlar, bilim insanları ellerinden geleni zaten yapıyor. Bizlere düşen Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına kulak vermek ve söylenenleri harfiyen uygulamak. Zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmayalım, çıkarken de maske ve sosyal mesafe gibi kuralları mutlaka uygulayalım.”

 

kalabalik.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.