Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü uyardı: Güvenli değil

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü uyardı: Güvenli değil

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, apartman, site bahçelerinde kahvaltı masaları kuran vatandaşları uyardı. Özlü, virüsün çok bulaşıcı olduğunun altını çizdi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından şu uyarılarda bulundu:

VİRÜS ÇOK KOLAY BULAŞIYOR

“Site veya apartman bahçelerinde kahvaltı masalarının kurulması, çay kahve ikramları, konu komşu sohbetleri güvenli değil. Virüs çok kolay bulaşıyor. En çok bulaştıranlar en yakınlarınız, komşularınız, arkadaşlarınız ve dostlarınız olacaktır.

 

screenshot-1-060.jpg

 

‘İKRAM SIRASINDA MESAFE KORUNAMIYOR’
Yerken içerken maske kullanamazsınız. Hapşırma öksürme sırasında damlacıklar 7-8 metre uzağa saçılabiliyor. İkram edilen yiyecekler, bardak ve tabaklar da bulaştırıcı olabilir. İkram sırasında mesafe korunamıyor. Bu günlerde hayatı sadece hane halkınızla paylaşın.

DIŞARISI GÜVENLİ DEĞİL
Evinizde güvendesiniz, hane halkıyla güvendesiniz. Komşunuzun ziline, kapı koluna, asansörün düğmesine dokunduğunuzda virüsü alabilirsiniz. Dışarısı güvenli değil. Çok kırılgan dönemdeyiz. Kazanımlarımızı boşa çıkarmayalım. Evden çıkmayalım.

 

YURTTAŞLIK BİLİNCİ, KUL HAKKI, SORUMLULUK 

Evden çıkmanız, başkaları için de teşvik edici olabilir. Bu dönemde hepimiz tavsiyelere uyma konusunda birbirimize olumlu mesajlar vermeliyiz. İnsanların direncini kıracak davranışlardan kaçınmalıyız. Yurttaşlık bilinci, kul hakkı, sorumluluk duygusuyla hareket etmeliyiz.

 

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.